Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Elevii de la Liceul „Timotei Cipariu” din Blaj şi Liceul Sportiv din Alba Iulia au aflat de la poliţişti metodele de prevenire a conflictelor şi accidentelor

Publicat

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei de la proximitate şi rutieră din IPJ Alba au fost prezenţi în mijlocul elevilor, în şcoli din municipiile Alba Iulia şi Blaj. Activităţile s-au desfăşurat joi şi vineri, cu prilejul Zilei Poliţiei Române, sărbătorită în 25 martie.

Joi, la întâlnirea cu elevii Liceului Tehnologic “Timotei Cipariu” din Blaj, alături de poliţişti au participat şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane precum şi ai Centrului Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba. Împreună cu cei peste 200 de elevi participanţi la dezbateri, poliţiştii au realizat un dialog constructiv, fiind abordate teme privind principalele cauze generatoare de violenţă şi au fost identificate metode de prevenire a conflictelor care pot culmina cu agresiuni fizice, ale căror urmări pot fi dintre cele mai grave. Elevilor le-au fost oferite explicaţii cu privire la principalele tipuri de violenţă, cu referire şi la prevederile legale care sancţionează infracţiunile comise cu violenţă, răspunderea penală a minorilor şi modul de sesizare a unor astfel de fapte. Specialiştii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional şi cei ai Centrului Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog i-au informat pe elevi în legătură cu ce înseamnă trafic de persoane, consecinţele pe care acesta le poate avea asupra dezvoltării psihosociale şi formele de violenţă la care poate fi supusă victima, măsurile de prevenire şi modalităţile prin care elevii pot contribui la reintegrarea în mediul şcolar a unei victime precum şi riscurile la care se expun în cazul consumului şi traficului de droguri.

Ziua de vineri, 15 martie, a fost rezervată celor mai mici dintre şcolarii Liceului Sportiv din Alba Iulia. Poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au explicat elevilor de la clasa pregătitoare câteva dintre regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte pentru a nu deveni victime ale accidentelor. Pentru implicarea în activitate, cei mici au fost recompensaţi cu cărţi de colorat cu tematică rutieră şi obiecte reflectorizante. La finalul dezbaterilor, elevilor li s-a reamintit faptul că data de 25 martie are pentru poliţişti o însemnătate deosebită, în această zi fiind sărbătorită Ziua Poliţiei Române şi au fost invitaţi să participe la activităţile organizate în perioada 15-25 martie de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi să viziteze sediul inspectoratului, miercuri, 20 martie, între orele 10.00 – 13.00, când va fi organizată Ziua Porţilor Deschise.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax