Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Măsuri de siguranţă în minivacanţa de 1 Mai. 180 de poliţişti în acţiune, 10 radare şi patrule în cooperare cu jandarmi şi Poliţia Locală

Publicat

masina politia

masina politia 1 În minivacanţa de 1 Mai, peste 180 de poliţiştii din judeţul Alba vor acţiona zilnic, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice organizate în minivacanţa prilejuită de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Muncii, transmite IPJ Alba.

Poliţiştii din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni vor folosi, zilnic, în medie, 88 de autospeciale şi alături de jandarmi şi poliţiştii locali vor acţiona pentru prevenirea evenimentelor negative şi menţinerea climatului de siguranţă publică. Va fi asigurată prezenţa activă în locurile unde sunt planificate a se desfăşura manifestări publice, dar şi în zonele turistice ale judeţului.

Totodată, poliţiştii Serviciului Transporturi vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor contra patrimoniului şi a celor comise cu violenţă.

Pe căile de acces din zona de desfăşurare a evenimentelor publice ce vor avea loc în această perioadă, în judeţul Alba, precum şi pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pentru fluidizarea traficului rutier şi pietonal şi pentru restricţionarea ori devierea circulaţiei dacă situaţia o va impune.

Pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere, zilnic, vor fi folosite, la capacitate maximă, 10 aparate radar.

Pentru protejarea bunurilor, poliţiştii vă recomandă:

Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele!

Nu daţi informaţii despre sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le deţineţi!

Nu  lăsaţi uşa neasigurată, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!

Nu lăsaţi portmoneul sau alte bunuri de valoare la vedere sau în bagaje!

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor sau accidentelor:

Nu stabiliţi relaţii de prietenie cu orice persoană care pare sociabilă!

Nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau alte localuri şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase;

Nu consumaţi alcool în exces şi nu vă lăsați antrenaţi în dispute sau altercaţii!

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic!

În condiţii de trafic aglomerat, manifestaţi atenţie mărită la efectuarea depăşirilor!

Nu urcaţi la volan, după ce aţi consumat băuturi alcoolice!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax