Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

IPJ Alba: Peste 120 de şoferi amendaţi pentru viteză şi amenzi de 37.000 de lei, într-o singură zi

Publicat

politie

În acest weekend, poliţiştii au continuat acţiunile demarate la începutul săptămânii, cu “tematici” în etape. Sâmbătă, oamenii legii au acţionat în principal pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă, însă au fost sancţiuni şi pentru alte fapte. În total, amenzile au fost de 37.000 de lei în judeţul Alba, fiind depistaţi 123 de şoferi care au circulat cu viteză neregulamentară. Cinci dintre ei au rămas fără permise.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii rutieri din judeţ, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică au continuat acţiunile pentru creşterea siguranţei rutiere şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor datorate vitezei excesive.

Au fost folosite 11 aparate de măsurare a vitezei şi au fost depistaţi 123 de conducători auto ce au depăşit viteza legală de circulaţie.

Alţi 42 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost reţinute 5 permise de conducere, din care 4 pentru depăşire neregulamentară şi unul pentru depăşirea, cu peste 50 de kilometri/ora a limitei legale de viteză.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 37.015 lei.

Şi duminică, poliţiştii vor fi prezenţi pe drumurile publice din judeţ şi vor acţiona pentru creşterea siguranţei traficului rutier şi combaterea excesului de viteză.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă participanţilor la trafic să conducă prudent, să respecte limitele legale de viteză şi să o adapteze, în permanenţă, la condiţiile concrete de drum şi trafic.

Totodată reaminteşte că viteza excesivă şi cea neadaptată condiţiilor de drum reprezintă una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere, în ţara noastră.

Peste 400 de permise reţinute în ţară

Potrivit IGPR, sâmbătă, la nivel naţional, în cadrul celor peste 330 de acțiuni și 2.700 de intervenții la evenimente, polițiștii au constatat peste 600 de infracțiuni și au aplicat peste 7.800 de amenzi, în valoare de aproape 2.500.000 de lei.

În 18 noiembrie, 7.883 de poliţişti au acționat, în toată țara, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Activităţile au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, mai precizează sursa citată.

Polițiștii au organizat 331 de acțiuni și au intervenit la 2.711 de evenimente, dintre care 2.229 au fost sesizate prin SNUAU 112.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au constatat 638 de infracţiuni, dintre care 163 au fost constatate în flagrant delict.

De asemenea, au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 28 de măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 7.835 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.566.135 de lei, şi au fost confiscate bunuri în valoare de 48.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 128 de infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 412 permise de conducere și au fost retrase 111 certificate de înmatriculare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax