Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ÎPS Irineu, în vizită la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia. Le-a vorbit elevilor despre importanţa comportamentului model în societate

Publicat

Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei a vizitat, vineri, Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ștefan” din municipiu. Acesta a stat de vorbă cu elevii, amintindu-le despre importanţa comportamentului model pe care trebuie să-l adopte în societate.

În jurul amiezei, arhiereul a fost întâmpinat de directorul Seminarului, preot Nicolae Topîrcean, la capela școlii şi a participat la o întâlnire cu elevii din clasele a IX-a (secțiile Pastorală și Filologie).

Preț de câteva minute, ÎPS le-a vorbit elevilor despre rolul pe care aceștia îl au în societatea contemporană, punând accent pe comportamentul tinerilor din această școală, care trebuie să fie unul model. Acesta a menţionat, în sprijinul afirmațiilor sale, și un scurt proverb francez: „Noblețea obligă”.

Petrecând doi ani în Țara Sfântă, în Israel, ÎPS Irineu le-a amintit tinerilor despre contextul în care Hristos a vorbit despre fericire, în locul numt astăzi Muntele Fericirilor. Arhipăstorul și-a mărturisit dragostea pe care o simte pentru locurile unde a trăit Mântuitorul. În final, Î.P.S. Irineu i-a sfătuit pe elevii prezenți să lectureze cărțile care zidesc sufletul, dar să nu uite nici de sport sau mișcarea fizică, în programul lor.

Prin această vizită, ierarhul a continuat tradiția de la Cluj, fiind recunoscut pentru desele convorbiri pe care le avea cu elevii de la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca.

Serafim ARMANCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ana

    vineri, 09.12.2011 at 22:03

    Dar de „binefacerile”, si importanta Horii Calugaresti, in Sfanta Biserica, le-a povestit, oare cate ceva Arhipastorul?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax