Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ISJ ALBA cere SANCȚIUNI după incidentul de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Se face și o anchetă internă

Publicat

isj alba_ansamblu Inspectoratul Școlar Județean Alba cere sancționarea administratorului de companie care a distrus mobilierul din trei dormitoare de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. De asemenea, s-a trimis o comisie pentru a monitoriza respectarea programului din săptămâna „Școala Altfel” în instituția de învățământ.

În urma incidentului petrecut luni la Colegiul Militar în care un administrator, într-un exces de furie pe elevi, a distrus trei dormitoare, ISJ Alba a cerut să se dispună măsurile necesare pentru sancționarea acestuia.

Vezi şi FOTO: Școala ”ALTFEL” la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Nervi, urlete, mobilier distrus. Mărturia unui elev, reacția conducerii

„Noi am trimis o comisie care să asigure monitorizarea respectării programului săptămâna „Școala Altfel” și am cerut conducerii unității să sancționeze atitudinea administratorului care a provocat acest incident nefericit.

Regulamentele lor interne privind curățenia nu ne privesc pe noi. Noi cerem măsuri asupra atitudinii neprofesioniste. Trebuie să găsească o soluție morală sau să ia o atitudine și de asemenea este necesară respectarea programului propus și trimis la noi pentru programul din această săptămână. Sper ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple în județul Alba sau chiar în România”, a declarat inspectorul general şcolar IŞJ Alba, Marcela Dărămuș.

Aceasta a precizat că s-a cerut și un punct de vedere oficial cu privire la ceea ce s-a întâmplat și ce măsuri s-au dispus. Marcela Dărămuș a spus că, din punctul ei de vedere, astfel de oameni, care  nu se pot controla, nu au ce căuta în preajma elevilor.

Că răspuns la cele apărute în presă, reprezentanții Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” au transmis următoarele:

În urma articolului apărut în presă, referitor la nemulţumirile unui elev de clasa a XII-a din Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” privind programul zilei de luni din cadrul săptămânii ,,Şcoala altfel”, comandantul instituţiei a dispus constituirea unei comisii care va cerceta împrejurările producerii celor relatate.

Menţionăm faptul că elevii din clasele a XII-a, în săptămâna „Şcoala altfel”, desfăşoară activităţi specifice de orientare în vederea susţinerii examenelor de bacalaureat şi de admitere în instituţiile militare de învăţământ superior, precum și cele specifice (vizite, activități sportive, de ecologizare) specifice Săptămânii ,,Școala Altfel”.

Cadrele didactice şi militare se preocupă permanent de asigurarea condiţiilor optime de trai și de pregătire pentru toţi elevii colegiului astfel încât aceştia să obţină rezultate foarte bune în procesul de învăţământ.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. plotoneru

    marți, 26.04.2016 at 12:48

    cand se vrea manareala unei situatii se face o comisie de ancheta- ce vi se pare neclar ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax