Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IȘJ Alba: ÎNSCRIERILE copiilor la grădiniţă, în anul școlar 2016 – 2017. Criterii de departajare şi calendar

Publicat

copii gradinita Inspectoratul Școlar Județean Alba a publicat adresa Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice privind reînscrierea și înscrierea copiilor în învățământul preșcolar, anul școlar 2016-2017. Potrivit documentului, reînscrierile copiilor vor începe pe data de 4 mai, iar înscrierile se vor derula începând cu 23 mai.

Pentru asigurarea cuprinderii copiilor cu vârste între 3 și 6 ani în învățământul preșcolar se derulează, succesiv, următoarele etape:

– reînscrierea copiilor care frecventează unitatea de învățământ preșcolar în acest an școlar și urmează să o frecventeze și în anul școlar care urmează;

– înscrierea copiilor nou-veniți

Reînscrierile vor începe pe 4 mai, iar înscrierile se vor derula începând cu 23 mai.

Orarul reînscrierilor și respectiv al înscrierilor vor fi stabilite de conducerea unității de învățământ și vor fi afișate, la loc vizibil, în fiecare grădiniță, pentru informarea părinților și a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există și eventual pe site-ul inspectoratului școlar.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv:

– grupa mare (copii de 5 ani)

– grupa mijlocie (copii de 4 ani)

– grupa mică (copii de 3 ani)

În baza HG 1252/2012  și în limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani.

În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământul preșcolar, primite de la părinți, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Criteriile de departajare generale sunt următoarele:

– existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți, situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial  se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți.

– existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte

– existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă

– existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului

În cazul în care numărul cererilor de înscriere primite de la părinți este mai mare decât numărul de locuri libere, repartizarea copiilor se face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare cumulate de către fiecare copil: se repartizează la început copiii care îndeplinesc trei dintre criteriile menționate anterior, apoi copiii care îndeplinesc două dintre criterii și în final cei care îndeplinesc doar unul dintre criterii.

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învățământ preșcolar sau cu grupe de preșcolari. Criteriile specifice de departajare sunt aplicate după epuizarea departajării pe baza criteriilor generale menționate anterior. Pentru criteriile specifice de departajare, unitate de învățământ va indica documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul completării/validării cererii tip de înscriere. Aceste criterii nu pot fi discriminatorii și nu pot include existența unor liste de preînscrieri, organizate în afara procesului de înscriere în învățământul preșcolar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax