Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IŞJ Alba: Şedinţe publice pentru detaşarea cadrelor didactice, în interesul învăţământului şi la cerere. Condiţii şi posturi disponibile

Publicat

isj alba_ansamblu

În această perioadă, cadrele didactice din judeţul Alba care nu au reuşit să preia catedre în urma şedinţelor de titularizare şi nu numai mai au o opţiune în cadrul procedurii de detaşare pe posturi din învăţământ. Detaşarea se face în interesul învăţământului, la cerere sau în interesul învăţământului pentru nesoluţionarea restrângerii de activitate.

Potrivit calendarului de organizarea şi desfăşurarea unor activităţi de mobilitate a personalului didactic pentru anul şcolar 2014-2015 (detaşarea), începând cu 27 august au loc şedinţele publice pentru soluţionarea detaşărilor în interesul învăţământului ale titularilor a căror restrângere de activitate nu a fost soluţionată în etapele anterioare prin transfer sau detaşare, dar şi soluţionarea cererilor de continuitate pentru detaşare la cerere, repartizarea prin detaşare la a cadrelor didactice titulare anterior concursului din 2014, care au obţinut cel puţin media 5 la concursul din 21 iulie 2014, în ordinea descrescătoare mediilor şi repartizarea prin detaşare la cerere a cadrelor didactice titulare anterior concursului din 2014, în ordinea descrescătoare a punctajelor.

Vezi Graficul şedinţelor publice din perioada 28-29 august.

Vezi AICI precizări de la Ministerul Educaţiei.

În judeţul Alba, sunt 65 de candidaţi care solicită detaşare pe post la cerere. Şedinţa publică de soluţionare a acestor cereri se desfăşoară miercuri, 27 august, la sediul IŞJ Alba, începând cu ora 12.00. Cei mai mulţi candidaţi sunt pentru posturi de specialitatea Limba şi literatura română (12) şi Matematică (10), dar sunt şi pentru educatoare (8), învăţători (7), Engleză (7), Franceză (5), Chimie (3), profesori educatori (2), profesori consilieri (2), Biologie, Fizică, discipline economice, Educaţie tehnologică, profesor itinerant, Geografie, Istorie, Filosofie, Religie ortodoxă, Informatică.

Vezi Punctaje candidati pentru detasare la cerere

Candidaţii se legitimează cu actul de identitate, iar cei care nu pot participa la şedinţa publică pot fi reprezentaţi de o altă persoană împuternicită prin procură notarială, în original.

Potrivit IŞJ Alba, înaintea derulării etapei de detaşare în interesul învăţământului, erau disponibile peste 400 de posturi nerepartizate.

Vezi Lista posturilor neocupate la 27 august 2014.

Vezi Lista posturilor neocupate la 20 august 2014

În conformitate cu prevederile Art. 84, alin. 13 din OMEN nr.  5451/2013, cu modificările şi completările ulterioare, detaşarea în primul an după concurs a personalului didactic titularizat pe baza rezultatelor la concursul de ocupare a posturilor didactice – sesiunea 2014, se face astfel:

„Cadrele didactice numite cu statut de titular în baza rezultatelor obţinute la concursul de ocupare a posturilor didactice vacante în unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2014, care s-au prezentat la postul didactic/ catedra la care au fost repartizate şi pentru care s-au încheiat contracte de muncă pe perioadă nedeterminată pot beneficia de detaşare la cerere, în primul an după concurs, după finalizarea etapelor de mobilitate a personalului didactic în învăţământul preuniversitar, conform Calendarului, pe parcursul anului şcolar, în baza punctajelor obţinute conform anexei nr. 2, cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Acestea pot beneficia şi de detaşare în interesul învăţământului, în primul an după concurs, pe parcursul anului şcolar, în baza hotărârii comisiei paritare de la nivelul inspectoratului şcolar, cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale.”

Organizarea şi desfăşurarea unor activităţi de mobilitate a personalului didactic pentru anul şcolar 2014-2015: Detaşarea

Calendarul activităţilor la IŞJ Alba (modificat potrivit ultimelor adrese MEN, inclusiv din iulie 2014):

Miercuri, 27 august

Şedinţă publică pentru soluţionarea cererilor cadrelor didactice titulare a căror restrângere de activitate nu a fost soluţionată prin transfer sau repartizare, prin detaşare în interesul învăţământului pentru nesoluţionarea restrângerii de activitate, pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate.

Şedinţă publică pentru soluţionarea cererilor cadrelor didactice titulare în vederea completării normei didactice.

Şedinţă publică pentru soluţionarea cererilor cadrelor didactice titulare în vederea continuităţii la detaşare la cerere, a detaşării la cerere pe baza notei la concurs sau a detaşării la cerere prin concurs specific (punctaj).

Reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate ca urmare a soluţionării detaşărilor la cerere şi ca urmare a acordării prelungirii contractelor pe perioadă determinată pentru anul şcolar următor

Joi, 28 august

Şedinţă publică pentru repartizarea la nivel judeţean a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 5 (cinci) rămaşi nerepartizaţi după concursul din sesiunea 2014, precum şi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 5 (cinci) şi care solicită angajare pe perioadă determinată în baza mediilor de repartizare de la concursul din sesiunea 2013 şi/sau sesiunea 2012, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.

Vineri, 29 august

Şedinţă publică pentru repartizarea la nivel judeţean a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 5 (cinci) rămaşi nerepartizaţi după concursul din sesiunea 2014, precum şi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 5 (cinci) şi care solicită angajare pe perioadă determinată în baza mediilor de repartizare de la concursul din sesiunea 2013 şi/sau sesiunea 2012, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.

Termen final pentru emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră după Etapa I de repartizare.

Termen final pentru emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră după Etapa a II-a de repartizare.

Emiterea şi comunicarea deciziilor de detaşare în interesul învăţământului.

Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare în urma şedinţelor publice din 28-29 august 2014

Luni, 1 septembrie

Depunerea dosarelor pentru încadrare în regim de plată cu ora la unităţile de învăţământ şi la inspectoratul şcolar.

Marţi, 2 septembrie

Depunerea dosarelor pentru încadrare în regim de plată cu ora la unităţile de învăţământ şi la inspectoratul şcolar.

Miercuri, 3 septembrie

Atribuirea orelor vacante/rezervate în regim de plata cu ora personalului didactic titular la nivelul unităţilor de învăţământ, prin decizie a directorilor unităţilor de învăţământ.

Acordarea avizului pentru încadrare în regim de plata cu ora personalului didactic titular din alte unităţi de învăţământ, personalului didactic asociat şi personalului didactic pensionat.

Joi, 4 septembrie

Unităţile de învăţământ transmit, la inspectoratele şcolare, lista posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate complete şi incomplete rămase neocupate, lista posturilor didactice/catedrelor ocupate în regim de plata cu ora şi lista posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate complete şi incomplete rămase neocupate datorită neprezentării la post a candidaţilor repartizaţi în etapele anterioare.

Vineri, 5 septembrie

Afişarea listei posturilor didactice vacante/rezervate, reactualizată, la inspectoratul şcolar

Luni, 8 septembrie

Repartizarea în şedinţă publică a candidaţilor conform art. 94 alin. (4): inspectoratul şcolar repartizează, în şedinţă publică, în ordine:

a) cadrele didactice titulare rămase cu restrângerea de activitate nesoluţionată prin detaşare în interesul învăţământului pentru restrângere de activitate nesoluţionată;

b) cadrele didactice titulare rămase cu norma didactică incompletă pentru completarea normei didactice;

c) cadrele didactice titulare prin detaşare la cerere, conform prezentei Metodologii;

d) candidaţi cu studii corespunzătoare postului, conform art. 90;

e) candidaţi repartizaţi după concursul din sesiunea 2014, care nu s-au prezentat la posturi didactice/catedre şi care solicită o nouă repartizare;

f) personalul didactic titular care a solicitat încadrarea în regim de plata cu ora, rămas neîncadrat, în ordinea descrescătoare a punctajului;

g) specialişti consacraţi în domeniul de specialitate al curriculei şcolare şi personal calificat, angajat în alte domenii de activitate, care au solicitat încadrarea în regim de plata cu ora, rămaşi neîncadraţi, în ordinea descrescătoare a punctajului;

h) personalul didactic pensionat calificat rămas neîncadrat, care nu depăşeşte cu cel mult 3 (trei) ani vârsta legală de pensionare, în ordinea descrescătoare a punctajului;

i) personalul didactic pensionat calificat, care depăşeşte cu 3 (trei) ani vârsta legală de pensionare, rămas neîncadrat, în ordinea descrescătoare a punctajului.

Marţi, 9 septembrie

Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră conform art. 94, alin. (4).

Atribuirea orelor vacante/rezervate în regim de plata cu ora personalului didactic angajat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată la nivelul unităţilor de învăţământ, prin decizie a directorilor unităţilor de învăţământ şi transmiterea situaţiei la inspectoratul şcolar.

Miercuri, 10 septembrie

Atribuirea orelor vacante/rezervate în regim de plata cu ora personalului didactic angajat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată la nivelul unităţilor de învăţământ, prin decizie a directorilor unităţilor de învăţământ şi transmiterea situaţiei la inspectoratul şcolar.

Joi, 11 septembrie

Afişarea listei posturilor didactice vacante/rezervate, reactualizată, la inspectoratul şcolar.

Vineri, 12 septembrie

Şedinţă publică: repartizarea candidaţilor conform art. 94 alin. (4) din Metodologie şi repartizarea, în şedinţă publică, la nivelul inspectoratului şcolar, a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) şi care solicită angajare pe perioadă determinată în baza notelor de la concursul din iulie 2011, în ordinea descrescătoare a notelor.

Luni, 15 septembrie

Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră după şedinţa publică din 12 septembrie 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax