Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: 58 de gospodării şi şcoala din Roşia Montană, inundate după furtună şi pericol de surpare pe DJ 742. Blocaj rutier şi pagube în alte zone

Publicat

gradina inundata După furtuna de duminică după-amiaza, zeci de gospodării au fost inundate în judeţul Alba, marea majoritate la Roşia Montană, unde s-a surpat dumul comunal şi este şi pericol de surpare a drumului judeţean. De asemenea, este blocaj rutier la Ceru Băcăinţi, din cauza drumului inundat, iar la Ampoiţa au fost acoperite de ape alte trei proprietăţi. Şi la Alba Iulia a fost nevoie de intervenţie, pentru scoaterea apei în zona Căminului pentru Persoane Vârstnice.

Potrivit ISU Alba, în urma fenomenelor meteorologice manifestate pe raza judeţul Alba, duminică, 5 iunie, până la ora 17.30, situația se prezenta astfel:

Comuna Roșia Montană:

– 50 de curți, 8 subsoluri și demisoluri, curtea școlii din localitate inundate

– surparea drumului comunal, în zona pieței pe o lungime de 10 m și 1 lățime, rezultând căderea unui stâlp de electricitate;

– din cauza apariției eroziunii unor porțiuni din zidul de sprijin, DJ – 742 prezintă pericol de surpare;

– în zona Gura Roșiei – 1 subsol inundat;

ISU Alba – Pichetul de Pompieri Câmpeni intervine cu 3 autospeciale și 1 motopompă, 1 ofițer și 8 subofițeri, împreună cu Serviviul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Abrud cu 1 autospecială, 2 motopompe, 2 buldoexcavatoare și 1 TAF, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Roșia Montană cu 6 membri și 5 pompieri voluntari, 6 cadre ale Poliției cu 4 autospeciale, forțe coordonate în teren de către șeful Grupei Operative constituite la nivelul județului.

Comuna Ampoița:

– o gospodărie și 2 subsoluri inundate

ISU Alba – Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine cu 1 autospecială și 2 subofițeri.

Comuna Ceru Băcăinți – DJ 107 U:

– se manifestă un blocaj rutier, în care sunt implicate 3 autovehicule, din cauza inundării carosabilului, ca urmare a cantității însemnate de precipitații.

Municipiul Alba Iulia

– în zona Căminului pentru Persoane Vârstnice intervine Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Alba Iulia cu 1 motopompă și 3 voluntari.

Vezi şi Imobile INUNDATE la Roşia Montană, după o rupere de nori. Pagube din cauza FURTUNII, în Apuseni

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax