Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba a verificat peste 30 de biserici și mănăstiri din județ, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale. Nereguli constatate

Publicat

biserica teleac Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba a verificat, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, 31 de biserici și mănăstiri din județ. În urma controalelor efectuate s-a constatat că unitățile de cult respectă în cea mai mare parte prevederile actelor normative privind apărarea împotriva incendiilor. Cu toate acestea au fost și unele situații în care au fost constatate nereguli, cele mai frecvente fiind legate de improvizații ale instalațiilor electrice.

Potrivit ISU Alba, în luna aprilie a acestui an, au fost planificate și organizate verificări la 31 biserici și mănăstiri din județ, unde se preconizează a fi cel mai mare aflux de personae participante la slujbele religioase.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Unirea> al judeţului Alba derulează permanent activități de control, îndrumare și consultanță de specialitate la unitățile de cult din județ, cu ocazia controalelor de fond la localități sau cu prilejul altor evenimente în care sunt implicate și aceste obiective. Suplimentar, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, au fost accentuate activitățile de control la unitățile de cult din județ”, au transmis reprezentanții ISU Alba, pentru Alba24.

În urma controalelor efectuate s-a constatat că unitățile de cult respectă în cea mai mare parte prevederile actelor normative privind apărarea împotriva incendiilor.

Vezi şi ISU: Inspectorii verifică cu precădere lăcaşurile de cult. Controale la biserici, pentru prevenirea incendiilor şi instruiri cu preoţii

Au fost și unele situații în care au fost constatate nereguli în ceea ce privește organizarea activității pe această linie sau altele de natură tehnică. Cele mai frecvente situații au fost cele legate de improvizații ale instalațiilor electrice, dar au fost remediate pe timpul controlului. Nu au fost înregistrate situații prin care să fie necesară amendarea respectivelor lăcașe, însă pentru nerespectarea prevederilor legale pe această linie, au fost emise avertismente.

Potrivit reprezentanților ISU Alba, la nivelul județului, din punct de vedere al respectării legislației privind apărarea împotriva incendiilor, nu există situații în care este interzisă desfășurarea activităților specifice. De asemenea, au fost transmise către unitățile de cult recomandări, ca atunci când există posibilități, slujbele religioase din noaptea Învierii sau din ziua de Paște să fie ținute în aer liber, în spații special amenajate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax