|

ISU Alba: Amenzi de 8500 de lei pentru nerespectarea legii anti-fumat, la Alba Iulia. Ce au descoperit inspectorii

fumat_tigaraMarţi, 13 decembrie a fost zi cu ghinion pentru mai multe persoane care au fumat în spaţii închise. ISU a dat sancţiuni unui local din Alba Iulia, pentru că nu a respectat legea anti-fumat, dar şi clienţilor care şi-au aprins ţigări în incintă. În total, inspectorii au dat amenzi în valoare de 8.500 de lei, după controale inopinate.

Serviciul Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba a desfășurat, în data de 13 decembrie 2016, o acțiune care a constat în controale inopinate ce vizau respectarea prevederilor Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cu modificările și completările ulterioare, transmite ISU Alba, într-un comunicat de presă.

În urma acțiunii întreprinse, inspectorii de prevenire au constatat faptul că nu sunt respectate prevederile legislației în vigoare, astfel:

– administratorii societăților comerciale controlate, în calitate de persoane juridice, cât și persoanele fizice, în calitate de clienți ai spațiilor cu destinație de alimentație publică, nu respectă interdicția privind fumatul în spațiile publice închise, așa cum sunt acestea definite în lege;

– administratorii societăților comerciale controlate au permis fumatul în spații care nu respectă prevederile legale în vigoare.

În urma constatării încălcării legii, inspectorii de prevenire din Serviciul Prevenire au aplicat un număr de 8 amenzi contravenționale în cuantum de 8.500 lei.

ISU reaminteşte populației că, în data de 17 martie, a intrat în vigoare Legea nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, prin care se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii.

Conform legii, prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

În cadrul acțiunilor prioritare pe care le desfășoară zilnic, conform propriilor competențe legale, pentru protejarea vieții, integrității corporale, protejarea bunurilor, combaterea criminalității, asigurarea ordinii publice și salvarea de vieți omenești, structurile Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, Poliției Române, Jandarmeriei Române, Poliției de Frontieră și ale Politiei Locale vor avea în vedere inclusiv aplicarea prevederilor Legii nr. 15/2016.

Sesizările privind faptele prevăzute de Legea nr. 15/2016 se fac către Poliția Locală sau către structurile MAI, mai sus menționate. Recomandăm cetățenilor ca sesizările privind eventualele contravenții privind fumatul în spațiile nepermise de lege să nu se facă la numărul de urgență 112, această linie fiind destinată exclusiv urgențelor și situațiilor care pun în pericol viața, integritatea corporală sau bunurile oamenilor.

Nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor art. 3 alin. (1) şi (11) se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar persoanele juridice conform prevederilor art. 3 alin. (1), (11), (5), (52), (6), (61), (71) şi ale art. 4 alin. (2) se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere; săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii conform prevederilor Legii nr. 15/2016.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”UNIREA” al județului Alba aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice că asemenea acțiuni se vor intensifica în zilele următoare, urmând ca, în cazul în care se va constata încălcarea legii, vor fi aplicate măsuri coercitive ferme.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=538195avatar Publicat de pe 14 decembrie 2016
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Tara lui Papura Voda: Fara nicio intentie de a instiga la violenta, insa daca nu se pune mana pe bata pentru un...
  • roman: Ati ajuns la fundul sacului si nici nu ati bifat toate masurile din programul de guvernare care arunca Ro in...
  • Alex: Domnule uitati o chestiune foarte importanta in ceea ce spnei. Nu contest faptul ca acum au crescut salariile...
  • Bomba Atomica: Credeti ca la anu voi mai plati vrun inpozit sau voi mai lucra cu carte de munca ? De la anu voi lucra...
  • cetatean: Concluzia numai prostii lucreaza in mediul privat!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI