Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba: Amenzi de peste 17.000 lei după controale la mai multe supermarketuri şi magazine din Alba Iulia

Publicat

cumparaturi supermarket

cumparaturi supermarket ISU Alba a dat amenzi de peste 17.000 de lei după controale derulate în perioada 12-18 decembrie, la mai multe unităţi din categoria mall-uri şi market-uri din Alba Iulia. Au descoperit nereguli privind securitatea la incendiu.

“În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să umbrească Sărbătorile de Iarnă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate întreprinderea măsurilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

Astfel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba a derulat, în perioada de 12 – 18 decembrie, 10 acţiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria mall-uri şi market-uri”, transmite ISU Alba, într-un comunicat.

Inspectorii de prevenire au identificat o serie de neconformități, în urma cărora au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale (16 avertismente și 16 de amenzi), în cuantum de 17.500 lei. De asemenea, pe timpul acțiunilor au fost înlăturate în mod operativ peste 14 nereguli, potrivit sursei citate.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași, respectiv de către administratorii/ proprietarii spațiilor.

Aspectele urmărite pe durata controalelor:

– au fost verificate starea, nivelul de echipare şi modul de funcţionare al instalaţiilor de detectare, semnalizare și alertare în caz de incendiu;

– au fost verificate starea, nivelul de echipare şi modul de întreţinere al mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare, posturi fixe de incendiu, etc);

– au fost verificate starea, nivelul de echipare şi modul de funcţionare al instalaţiilor de limitare – stingere a incendiilor (hidranți interior și exterior de incendiu, sisteme de stingere a incendiilor cu sprinklere;

– au fost verificate starea şi modul de funcţionare al instalaţiilor utilitare cu care sunt echipați operatorii economici;

– verificarea modului de exploatare a instalațiilor electrice pentru iluminat și a sistemelelor de încălzire;

asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor;

– reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul centrelor comerciale, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

Pentru familiarizarea cu specificul construcțiilor, asigurarea accesului cu autospeciale și planificarea unor eventuale intervenții, pompierii din cadrul subunităţilor operative au efectuat 21 acţiuni de recunoaştere în teren a spațiilor comerciale controlate.

Pentru perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba va intensifica acțiunile de prevenire și va asigura prezența echipajelor de intervenție la evenimentele de amploare, în care sunt așteptați un număr mare de cetățeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariției unor situații de urgență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax