Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba: Cum poate fi evitat riscul de intoxicare cu fum şi monoxid de carbon. Indicaţii pentru utilizarea detectoarelor de incendii

Publicat

pompieri

incendiu ISU pompieri alba_5 Serviciul Prevenire din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba reaminteşte că respectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor pe perioada sezonului rece şi adoptarea unei atitudini preventive de către populaţie pot să asigure evitarea unor evenimente negative în urma cărora pot apărea victime omeneşti şi pagube materiale însemnate.

„Majoritatea incendiilor izbucnesc atunci când ne aşteptăm mai puţin sau pe timpul nopții. Acestea se extind foarte repede, distrugând locuinţa, rănind sau chiar provocând decesul persoanelor aflate în interior.

Cu toate acestea, duşmanul numărul unu într-un apartament nu este focul, ci fumul. Dacă în timp ce dormiţi izbucneşte un incendiu, puteţi chiar să muriţi prin intoxicare cu fum şi monoxid de carbon, înainte ca flăcările să ajungă la dumneavoastră.

Aşadar, se recomandă să aveţi cel puţin un detector autonom de incendiu în apartamentul dumneavoastră, care să fie amplasat acolo unde este cea mai mare probabilitate de a se produce un incendiu şi se poate auzi cel mai bine ( în holuri, sufragerii, dormitoare sau pe casa scării).

Dacă izbucneşte un incendiu, detectorul autonom de incendiu vă avertizează imediat, acordând timp de evacuare în condiţii de siguranţă pentru toate persoanele din locuinţă.

În cazul în care cumpăraţi un detector autonom de incendiu, atunci ţineţi cont de următoarele indicaţii:

Detectorul autonom trebuie amplasat la mijlocul camerei sau holului astfel încât să aibe o distanţă de siguranţă de cel puţin 30 de cm faţă de pereţi sau de sursele de lumină. Acesta se amplasează pe tavan departe de ferestre, ventilatoare, surse de abur sau calorifere.

Curăţaţi periodic de praf detectorul autonom de incendiu. În cazul în care carcasa acestuia nu se deschide, eliminaţi praful prin sită.

Nu amplasaţi detectorul autonom de incendiu pe perete, deoarece fumul se ridică întotdeauna către plafon!

Nu amplasaţi detectoarele autonome de incendiu în bucătărie, deoarece acestea se pot declanşa din cauza fumului de la gătit”, transmite ISU Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax