Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba nu face publică lista localurilor care nu dețin autorizație. Spune că „denumirile firmelor fac parte din categoria informaţiilor nedestinate publicităţii”

Publicat

autospeciale ISU Alba noi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba nu face publice firmele autorizate și neautorizate din partea ISU în județul Alba invocând „art. 9 din Ordinul Ministrului de Interne nr. 319 din 19.09.2002”.

În data de 17 noiembrie, Alba24.ro a solicitat ISU Alba, printr-o cerere privind liberul acces la informație, „situaţia autorizărilor din partea ISU pentru societăţi cu puncte de lucru baruri, restaurante, alte localuri, dar şi şcoli, grădiniţe, alte instituţii publice, inclusiv precizarea dacă la data de 1 noiembrie 2015 acestea dețineau autotizațiile de securitate la incendiu şi care dintre ele au obținut autorizația ISU după data de 1 noiembrie 2015. Lista transmisă către Inspectoratul pentru Situații de Urgență cuprindea o serie de localuri și instituții din mai multe orașe ale județului. ISU a transmis doar cifre, menţionând că „denumirile firmelor fac parte din categoria informaţiilor nedestinate publicităţii”.

Răspunsul ISU la solicitarea Alba24 este următorul:
„În urma solicitării dumneavoastră, înregistrată la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba cu numărul 1.107.014/17.11.2015 prin care, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, solicitați situația autorizărilor din partea ISU pentru societăți (cu puncte de lucru baruri, restaurante, alte localuri, dar și școli, gradinițe, alte instituții publice) dacă la data de 1 noiembrie 2015 acestea dețineau autorizațiile de securitate la incendiu și care dintre ele au obținut autorizația ISU după data de 1 noiembrie 2015 , vă comunicăm următoarele:
Pentru localitatea Alba Iulia, din cele 42 de instituții /societăți comerciale, un număr de 9 instituții /societăți comerciale dețin autorizație de securitate la incendiu, 3 instituții /societăți comerciale dețin aviz de securitate la incendiu.
Pentru localitatea Aiud, din cele 28 de instituții /societăți comerciale, un număr de 2 instituții /societăți comerciale dețin autorizație de securitate la incendiu, o instituție /societate comercială deține aviz de securitate la incendiu.
Pentru localitatea Blaj, din cele 21 de instituții /societăți comerciale, o instituție /societate comercială deține autorizație de securitate la incendiu, 2 instituții /societăți comerciale dețin aviz de securitate la incendiu.
Pentru localitatea Sebeș, din cele 40 de instituții /societăți comerciale, un număr de 7 instituții /societăți comerciale dețin autorizație de securitate la incendiu.
Pentru localitatea Teiuș, din cele 6 instituții /societăți comerciale, una din instituții /societăți comerciale deține aviz de securitate la incendiu.
Pentru localitatea Zlatna, din cele 5 de instituții /societăți comerciale, o instituție /societate comercială deține autorizație de securitate la incendiu, oinstituție /societate comercială deține aviz de securitate la incendiu.
Totodată, vă informăm cu privire la faptul că, în conformitate cu art. 9 din Ordinul Ministrului de Interne nr. 319 din 19.09.2002 privind mediatizarea datelor şi informaţiilor obţinute în exercitarea atribuţiilor de serviciu de către lucrătorii Ministerului de Interne, denumirile firmelor fac parte din categoria informaţiilor nedestinate publicităţii: „Pentru a nu se aduce atingere principiului concurenţei loiale, nu se vor da publicităţii denumirile societăţilor comerciale sau financiare, dar se va putea menţiona, în context, domeniul de activitate” (OMAI 319/2002, art.9).
Având în vedere principiul neretroactivității legii civile în timp, doar spațiile/amenajările care se încadrează în categoriile prevăzute de Hotărârea de Guvern Nr. 1739 din 6 decembrie 2006 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu și construite/ amenajate după anul 1998 sunt obligate să solicite avizul privind securitatea la incendiu la începerea lucrărilor și autorizaţia privind securitatea la incendiu la punerea în funcțiune a acestor categorii de spații/amenajări”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Moldovan Ioan

    miercuri, 25.11.2015 at 22:29

    Daca copilul meu invata intr-o scoala construita in 1925 poate sa arda linistit ca nu este necesara autorizatia privind securitatea la incendiu?
    Poate sa moara sub daramaturi ca nu este necesara expertizarea cladirii la riscuri seismice?

  2. bula

    joi, 03.12.2015 at 19:23

    intrebarea la care ar trebui sa se raspunda este:
    S-au luat masuri in urma controalelor de mai inainte in functie de sponsorizarile primite de isu, de indicatiile sefilor, de presiunile politice, de prieteni, etc?

  3. Moldovan Ioan

    sâmbătă, 26.12.2015 at 22:20

    Mi-a spus cineva din „interior” ca astia de la isu chiar nu au niciu habar cate localuri au sau nu autorizatie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax