Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ISU Alba: Peste o sută de proprietăţi inundate în judeţ, după ploile din ultimele patru zile. Desfăşurare de forţe pentru intervenţii

Publicat

strada inundata alba iulia_15 Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba şi Prefectura Alba au centralizat situaţia în urma ploilor torenţiale şi furtunilor care au produs pagube şi în judeţ. Peste o sută de case, curţi, anexe, fântâni şi drumuri au fost afectate de inundaţii.

Zonele în care au intervenit pompierii au fost Sebeş, Petreşti, Săsciori, Sărăcsău (Şibot), Cugir şi Aiud.

Vezi şi VIDEO: Măsuri după INUNDAŢII. Guvernul ar putea acorda ajutor pentru localităţile afectate de ape

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș a intervenit duminică, 19 iunie, cu o autospecială de intervenție, două motopompe și trei voluntari, pe strada 1 Mai din oraş, unde erau două podețe avariate, pe strada Macului, la două curţi inundate şi în Petreşti – colonie (curți și anexe gospodărești inundate)

inundatii 1 Garda de intervenție Sebeș din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea al județului Alba a intervenit cu o autospecială de intervenție, o motopompă și patru subofițeri, pe strada Cîmpului – o curte și o anexă gospodărească inundată şi pe strada Horea- o pivniță inundată.

În comuna Șibot – sat Sărăcsău, ISU a acţionat cu două autospeciale de intervenție, trei motopompe și doi ofițeri și zece subofițeri, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șibot, care a intervenit cu 60 de persoane și cinci utilaje (buldoexcavatoare, tractor cu remorcă și camion). Proprietăţi cu pagube: 10 case, 30 de curți, 40 de anexe gospodărești și pivnițe inundate și o fântână inundată; au fost evacuate 15 bovine și 60 de păsări.

În comuna Săsciori, SVSU a intervenit cu un buldoexcavator și 15 voluntari, astfel:

Valea Dumbrăvii – aluviuni pe căile de comunicatie;

Sat Răchita – o curte și o anexă gospodărească inundată;

Sat Sebeșel – două curți inundate.

Luni, 20 iunie, la Aiud, pompierii au intervenit cu o autospecială de intervenție, o motopompă și trei subofițeri, pe strada Păltiniș – un subsol inundat.

SVSU Cugir a intervenit cu patru motopompe și 16 voluntari, în localitatea Vinerea, unde au fost inundate 24 de pivnițe și curți, 32 de grădini și 32 de fântâni.

În sprijinul pompierilor militari și ai celor voluntari au intervenit forțe și mijloace de la Inspectoratul de Poliție al județului Alba – 120 de polițiști cu 65 de autospeciale, de la SC ELECTRICA SA SDEE – Sucursala Alba – 25 de lucrători și o autospecială cu platformă și Garda de intervenție Geoagiu din cadrul ISU Hunedoara – 5 subofițeri cu o autospecială de intervenție cu motopompă.

Din ordinul Inspectorului General al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Unirea al județului Alba a trimis în sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iancu de Hunedoara al județului Hunedoara un ofițer și 17 subofițeri cu trei autospeciale de intervenție și trei motopompe pentru gestionarea efectelor fenomenelor hidro-meteo periculoase din municipiul Petroșani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax