Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ISU: Simpozion pe tema „ Riscuri şi răspuns în situaţii de urgenţă, pe Valea Sebeşului”

Publicat

isu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba sărbătoreşte, ca în fiecare an, în data de 28 februarie, Ziua Protecţiei Civile în România.

Premergător acestei date, vineri, la Casa de Cultură „Lucian Blaga” din Sebeş a avut loc simpozionul cu tema „Riscuri şi răspuns în situaţii de urgenţă pe Valea Sebeşului”, în cadrul căruia au fost prezentate mai multe teme. La simpozion au participat oficialităţi judeţene şi locale, reprezentanţi ai unor instituţii şi societăţi comerciale din judeţ.

Protecţia Civilă a luat fiinţă prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 1933, sub denumirea de „apărare pasivă”, având ca scop „să limiteze efectele bombardamentelor aeriene asupra populaţiei sau resurselor teritoriului, prin protecţie directă sau micşorând eficacitatea atacurilor aeriene”.

La cei 78 de ani de existenţă, protecţia civilă se prezintă ca o structură flexibilă, capabilă să asigure un climat de încredere şi siguranţă cetăţenilor, demonstrat de profesionalismul cadrelor pe timpul intervenţiilor, pentru înlăturarea efectelor produse de dezastre. Acest lucru s-a realizat prin îmbunătăţirea managementului apărării împotriva dezastrelor, prin acţiuni de identificare a surselor de riscuri potenţiale cu urmări distructive majore asupra populaţiei, infrastructurii şi mediului, adaptarea şi perfecţionarea bazei legislative, în concordanţă cu cerinţele integrării în NATO şi UE.

Organismele militare şi civile ale protecţiei civile şi-au dus la bun sfârşit atribuţiile ce le revin, atât în acţiunile de intervenţie reală pentru combaterea efectelor inundaţiilor, a alunecărilor de teren, a înzăpezirilor sau accidentelor rutiere, cât şi cu prilejul aplicaţiilor judeţene, a exerciţiilor de alarmare publică şi a intervenţiilor în numeroase zone de risc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax