Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ITM Alba a sesizat Parchetul după ce a descoperit că la Spitalul Municipal Aiud s-au făcut angajări fără concurs.

Publicat

spital aiud Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba a oferit precizări, la solicitarea Alba24, privind problemele constatate în activitatea Spitalului Municipal Aiud, aduse în atenţie, marţi, de reprezentanţii primăriei.

Potrivit inspectorului şef ITM Alba, Dorel Fiţ, neregulile constatate în urma controalelor la unitatea sanitară din Aiud se referă la angajări fără concurs.

“Am derulat mai multe controale la Spitalul Municipal Aiud. Am constatat cazuri de angajări fără organizarea unor concursuri. Am transmis o sesizare Parchetului pentru a verifica dacă există stare infracţională”, a declarat Dorel Fiţ.

Reamintim că Primăria Municipiului Aiud a transmis marţi un comunicat în care anunţa că edilul Oana Badea a solicitat, Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Aiud, adoptarea propunerii de încetare a contractului de nanagement al managerului unității spitalicești, în baza art. 184, alin. 1, lit. m din Legea privind reforma în domeniul sănătății nr. 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit sursei citate, la baza acestei decizii se află constatările Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, care, în urma unui control tematic, a descoperit nereguli grave în exercitarea actului managerial. Acest fapt a dus la sesizarea organelor de cercetare penală, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, mai precizau reprezentanţii primăriei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax