Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

“Jandarmeria Alba şi Şcoala”: Sute de elevi de la trei şcoli din Alba Iulia au aflat ce înseamnă ocupaţia de jandarm. Doi „mascaţi” şi-au prezentat echipamentul

Publicat

DSCN2653 Sute de elevi de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”, Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” şi Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” s-au întâlnit luni cu jandarmii, la debutul proiectului “Jandarmeria Alba şi Şcoala”.

Tinerii au aflat direct de la jandarmi care sunt misiunile acestora, cum se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor şi cum acţionează pentru a garanta respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

De asemenea, au fost informaţi cu privire la cele mai frecvente fapte de natură penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care adolescenţii pot fi traşi la răspundere din punct de vedere penal, chiar dacă sunt minori.

Începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia a avut loc prima activitate din cadrul demersului informativ preventiv derulat de Jandarmeria Alba în toată săptămâna “ Şcoala altfel: să ştii mai multe, sa fii mai bun!”.

DSCN2646 Câteva sute de elevi de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”, Şcoala Gimnazială “ Ion Agârbiceanu” şi Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş”şi cadre didactice au aflat direct de la jandarmi care sunt misiunile acestora, cum se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor şi cum acţionează pentru a garanta respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

De asemenea, au fost informaţi cu privire la cele mai frecvente fapte de natură penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care adolescenţii pot fi traşi la răspundere din punct de vedere penal, chiar dacă sunt minori.

Elevii au fost îndemnaţi să pună întrebări referitoare la temele aduse în discuţie, iar aceştia au participat la dezbatere, au avut multe nelămuriri la care au primit răspunsul, iar aceasta interactivitate considerăm că a dus la optima înţelegere a aspectelor expuse de jandarmi. De un interes deosebit s-a bucurat apariţia a doi “mascaţi” care şi-au prezentat echipamentul din dotare şi le-au spus copiilor ce fel de pregătire şi antrenament trebuie să urmeze un jandarm pentru a interveni eficient pe timpul unor misiuni cu grad ridicat de risc.

Activitatea s-a încheiat cu o surpriză deosebit de plăcută atât pentru organizatori cât şi pentru participanţi şi a constat într-un recital de muzică populară susţinut de Ansamblul 60 Plus, condus de domnul Aurel Luca, care, deşi cu o medie de vârstă de aproape 70 de ani, a impresionat prin vivacitate şi o interpretare înalt calitativă. Încântat de primire, Aurel Luca a promis astfel de momente de calitate şi în zilele următoare, pe tot parcursul proiectului “ Jandarmeria Alba şi Şcoala”. Proiectul Jandarmeria Alba şi Şcoala se desfăşoară pentru al patrulea an consecutiv.

Calendarul următoarelor activităţi este următorul:

Marţi, 7 aprilie, între orele 10.00 – 12.00, Şcoala cu clasele I – VIII “Mihai Eminescu” – Alba Iulia

Miercuri, 8 aprilie, între orele 10.00 – 12.00, Colegiul Naţional Horia, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia şi Colegiul Tehnic “Apulum” Alba Iulia

Joi, 09 aprilie, între orele 10.00 – 12.00, Colegiul Tehnic “D. Pavel” Alba Iulia şi Scoala Gimnaziala “ A. Iancu” Alba Iulia

Vineri, 10 aprilie, între orele 10.00 – 12.00, Liceul Sportiv Alba Iulia şi Colegiul Tehnic “A. Domsa” Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax