Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmii din Alba au participat la peste 500 de misiuni, în luna august. Au dat amenzi de peste 30.000 de lei şi au constatat zeci de infracţiuni

Publicat

jandarmi 2

jandarmi 2 În luna august, jandarmii din Alba au participat la peste 500 de misiuni în domeniul asigurării, menţinerii şi restabilirii ordinii publice. În cadrul acestor misiuni au fost constatate 24 de infracţiuni, iar pe numele a 35 de persoane au fost efectuate acte procedurale în vederea punerii în mişcare a acţiunii penale. De asemenea, au fost constatate 82 de contravenţii, sancţionate cu avertismente sau amenzi, ultimele în cuantum total de peste 30.000 lei.

Asigurarea climatului de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică a reprezentat în continuare o prioritate pentru Jandarmeria Alba care, prin structurile sale specializate, a căutat să identifice cele mai eficiente forme şi modalităţi de realizare a acestui obiectiv.

Pe parcursul lunii august au fost documentate, organizate şi executate peste 500 de misiuni în domeniul asigurării, menţinerii şi restabilirii ordinii publice, independent sau în cooperare/colaborare cu alte instituţii, astfel:

I. Misiuni de asigurare a ordinii publice

– La manifestări cultural-artistice, religioase, promoţionale – 47;

– La manifestări sportive – 8

– Acţiuni de protecţie antiteroristă – 17

II. Acțiuni de restabilire a ordinii publice

– Aplanarea unor conflicte semnalate prin SNUAU 112 – 80

III. Misiuni de menținere a ordinii publice

– În staţiuni montane şi trasee turistice adiacente – 84;

– Acţiuni executate în zona instituţiilor de învăţământ – 11

– Acţiuni executate împreună cu Poliţia T.F. Blaj – 5

– Patrule de jandarmi executate în mediul urban – 160;

– Patrule mixte (în sistem integrat, alături de poliţişti) executate în mediul urban – 81

– Patrule mixte (în sistem integrat, alături de poliţişti) executate în mediul rural – 10

IV. Acțiuni executate în cooperare cu alte instituții – 5

V. Punerea în aplicare a mandatelor de aducere – 9

În urma executării acestor misiuni au fost constatate 24 de infracţiuni, iar pe numele a 35 de persoane au fost efectuate acte procedurale în vederea punerii în mişcare a acţiunii penale.

De asemenea, au fost constatate 82 de contravenţii, sancţionate cu avertismente sau amenzi, ultimele în cuantum total de peste 30.000 lei.

Printre priorităţile Jandarmeriei Alba pentru perioada următoare se numără eficientizarea modului de organizare şi executare a misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice, creşterea eficacităţii misiunilor de menţinere a ordinii publice precum şi a celor de salvare evacuare în mediul montan, eficientizarea misiunilor desfăşurate in cooperare/colaborare cu alte instituţii şi creşterea operativităţii unităţii în conformitate cu noile acte normative de linie, în vederea garantării unui climat de siguranţă pentru toţi locuitorii judeţului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax