Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmii din Alba, la datorie, de Rusalii. Vor supraveghea respectarea prevederilor legale, la evenimentele organizate în weekend

Publicat

jandarmi alba actiune În cadrul evenimentelor religioase, culturale şi sportive care vor fi organizate în perioada 29 mai – 1 iunie în judeţul Alba, aproximativ 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă “ Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş vor asigura respectarea prevederilor legale.

Echipajele de jandarmerie vor putea fi întâlnite în principalele municipii şi oraşe din judeţul Alba şi vor acţiona pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi normalitate civică. Totodată, vor fi în măsură ca, la nevoie, să intervină în cel mai scurt timp în orice punct al judeţului pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi pentru ajutarea celor aflaţi în dificultate, transmite IJJ Alba.

Totodată, reamintesc celor care vor lua parte la activităţile publice să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

De asemenea, pentru evitarea unor situaţii neplăcute, le recomandă să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia. Totodată, le solicită să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să nu forţeze cordoanele de ordine constituite, să acorde sprijin forţelor de ordine dacă sunt solicitaţi şi să ţină cont că manifestările obscene, care contravin normelor legale de convieţuire în societate, vor fi sancţionate.

În plus, jandarmii atrag atenţia că, potrivit art. 372 C.Pen, persoanele care vor fi depistate având asupra lor obiecte considerate a fi periculoase, riscă închisoarea de până la 2 ani. Aceeaşi pedeapsă este opozabilă şi celor care vor fi găsiţi vinovaţi de săvârşirea faptei de opunere cu violenţă faţă de organizatori, împuterniciţii acestora sau faţă de forţele de ordine ori împiedicarea lor de a-şi exercita atribuţiile legale privind asigurarea ordinii în desfăşurarea adunărilor publice. De asemenea, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă împiedicarea, prin orice mijloace, a desfăşurării unei adunări publice care a fost autorizată potrivit legii.

În final, indică participanţilor să recurgă doar la modalităţi legale pentru rezolvarea eventualelor divergenţe, cele mai facile fiind solicitarea ajutorului forţelor de ordine prezente la aceaste manifestări publice şi apelarea numărului unic de urgenţe 112.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax