Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Jocurile Foamei de Putere” în PNL Alba: Șah-Blat între Hava și Atanasiu pentru pionii din partid. Cum și-au împărțit primăriile Sebeș și Aiud (SURSE)

Publicat

PNL, candidati, jocurile foameni În timp ce la PSD Alba este liniște totală în ceea ce privește desemnarea candidaților care vor intra în lupta pentru alegerile locale de anul viitor, în noul PNL se fac strategii și se anunță, săptămânal, tot felul de oameni pe care îi consideră potriviți pentru funcțiile de primar. La „tabla de șah” sunt așezați Mircea Hava și Teodor Atanasiu care decid mișcările fiecărui pion din noul PNL. Excepții fac Blajul și Cugirul unde actualii primari – Gheorghe Valentin Rotar și Adrian Teban au cele mai mari șanse să obțină un nou mandat la alegerile din 2016. În noul PNL Alba „Jocurile Foamei de Putere” se fac doar pentru două mari orașe din județ, mai precis pentru Sebeș și Aiud.

Dacă PSD Alba dă impresia că partidul se confruntă cu o penurie de oameni capabili să susțină și să câștige alegerile care urmează, PNL nu pare să aibă astfel de probleme, ba mai mult, noua alianță pare să nu fie îngrijorată de candidatul social-democraților, iar lupta se duce, în momentul de față, mai mult în interiorul partidului.

Politicienii din Alba, care s-au trezit într-o fuziune după ce timp de doi ani se acomodaseră excelent într-o alianță locală, au constatat că sunt prea mulți pentru candidaturile prea puține, mai ales a celor de la nivelul celor două, trei orașe unde au rămas locuri libere.

Dacă la Alba Iulia, Blaj și Cugir locurile candidaților la primărie sunt „rezervate” de Mircea Hava, Valentin Rotar și Adrian Teban, singurele orașe mai măricele unde au fost scoase candidaturi „la concurs” sunt Sebeș, Aiud, Cîmpeni și Abrud.  Pentru noul PNL ultimele două sunt aproape ca și pierdute, dar nici nu reprezintă o miză prea mare în ecuația electorală.

La Sebeș și Aiud, orașe importante pentru liberali, pionii de pe tabla de șah s-au tot schimbat, în funcțiile de deciziile luate de cei doi lideri, Hava și Atanasiu. Iar jocul de șah pentru impunerea candidaților din cele două orașe s-a finalizat cu câteva mutări de ”sah-blat” într-un fel de remiză din care atât Hava cât și Atanasiu au ieșit câștigători.

Deși sondajele interne îl puneau ca favorit pentru a candida la primăria Sebeș pe Dorin Nistor, „vechiul” PNL a ieșit și a șocat lumea, într-o duminică dimineața, cu un nou candidat: Mihai Apolzan, inginer de meserie și consilier local. Pentru a-i da greutate pe tabla de șah, mutarea „pionului” Apolzan a venit direct de la liderii liberali Teodor Atanasiu și Adrian Teban.

După ce Horațiu Josan (PNL) a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat, liberalii au ieșit cu un nume nou. Este vorba despre Alin Florea, un tânăr de 34 de ani, fost purtător de cuvânt al Primăriei Aiud, contracarând astfel varianta propusă de grupul liberalilor din fostul PDL care au aruncat-o în lupta internă pe Oana Badea, fost secretar de stat în Ministerul Educație. Sondajele interne au scos-o favorită pe Oana Badea.

Potrivit sondajelor, care nu au fost făcute publice, decât pe surse, vechiul PNL nu ar fi prins „la masa verde” nicio candidatură de primar pentru municipiile Sebeș și Aiud.

Pentru a-l pune pe Nistor candidat la Sebeș, liderii fostului PDL vor renunța la candidatura Oanei Badea.

În acest fel, fiecare dintre cele două grupuri, care formează acum marele PNL în Alba, vor avea candidați pe cele mai importante orașe din județ: Blaj- Gheorghe Rotar (PDL), Cugir-Adrian Teban (PNL), Sebeș- Dorin Nistor (PDL) și Aiud- Alin Florea (PNL), iar la  Alba Iulia  candidat incontestabil Mircea Hava (PDL),

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax