Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Cadou de Crăciun pentru elevii de la Şcolile „Mihai Eminescu” şi „Ion Agârbiceanu”. Lecţii de istorie cu Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului

Publicat

garda romana Joi, 18 decembrie, reenactorii albaiulieni care dau viață Legiunii a XIII-a Gemina de la Apulum și Lupilor Apoulonului vor fi prezenți la două instituții școlare gimnaziale din orașul Alba Iulia.
Astfel, de la orele 10.00, respectiv 12.00, elevii Școlilor Generale „Mihai Eminescu” și „Ion Agârbiceanu” vor asista la o lecție vie de istorie susținută de cele două trupe de reenactori.
Reenactorii de la Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum şi Lupii Apoulonului vor încerca pe această cale să le deslușească copiilor câteva dintre tainele istoriei antice ale dacilor și romanilor, dar și să le prezinte extraordinarul patrimoniu antic local.
Bineînțeles că din program nu vor lipsi demonstrațiile de luptă și prezentările de armament daci și roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax