Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

JOI: GREVĂ GENERALĂ la Primăria Alba Iulia. Angajaţii administraţiei locale îşi opresc activitatea pentru o zi

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

primaria alba iulia Joi, 30 aprilie angajaţii Primăriei Alba Iulia intră în grevă generală pentru o zi. Astfel şi personalul administraţiei locale din Alba Iulia se alătură celorlalţi angajaţi din cadrul administraţiei publice, la greva generală organizată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

Potrivit liderului Sindicatului Liber „Solidaritatea” din cadrul Primăriei Alba Iulia, Dalia Dumitru, joi angajaţii administraţiei locale sunt în grevă generală pentru o zi.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), a hotărâ, întrunită în şedinţa Biroului federal, ca în data de 30 aprilie să fie grevă generală de o zi în administraţia publică locală din România.

În data de 27 mai va fi unui miting la Bucureşti, la care să participe minimum 3000 de membri de sindicat. În plus, vor demara procedurile pentru strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală din România, în a doua parte a anului 2015.

Decizia a fost luată în urma întâlnirii dintre sindicalişti şi reprezentanţii Guvernului României din data de 23 aprilie, „pe marginea revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală, constatând că Guvernul României a dat dovadă de aceeaşi indiferenţă faţă de aceştia”.

Revendicările minimale şi decente ale categoriei de bugetari pe care îi reprezentăm, sunt reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii; creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”, se arată în comunicatul remis presei.

În data de 27 aprilie, FNSA va pune la dispoziţia sindicatelor toată documentaţia necesară pentru organizarea şi desfăşurarea în condiţiile legii a grevei generale de o zi din data de 30 aprilie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ioana

    luni, 27.04.2015 at 11:08

    Spell check. Atat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax