Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

JOI începe Festivalul de Film „Indie” la Alba Iulia: Documentare despre Marea Unire, filme istorice şi două producţii 2013

Publicat

Festivalul de Film „Indie” aduce la Alba Iulia zece filme și o serie de scurt metraje. Timp de trei zile vor fi proiectate filme istorice și documentare despre Marea Unire, realizate în anii ’70-’90 și două producții 2013, ce vor rula la Casa de Cultură a Sindicatelor și în sala de conferințe de la Hotel Parc. La eveniment și-au anunțat prezența și regizorii Dan Chișu și Dragoș Bucur.

Festivalul se află în acest an la cea de-a VIII-a ediție și va avea loc pentru prima dată în Alba Iulia, după ce în anii trecuți a rulat în București, Constanța, Brașov și altele. Organizatorii au explicat că alegerea Alba Iuliei ca loc de desfășurare a festivalului în acest an este legată de celebrarea Marii Uniri de la 1918.

Joi, de la ora 18.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor vor rula filme documentare pe teme legate de Marea Unire. Primul este un film din anul 1975 numit „Alba Iulia”, după care vor urma două filme realizate Pompiliu Gâlmeanu, „Memorandum” din 1990 şi „Participanţi la Marea Unire”.

Deschiderea va fi marcată de un moment în memoria lui Sergiu Nicolaescu, cu filmul „Mihai Viteazul” din 1971.

Vineri, de ora 16.00, la Sala de Conferinţe a Hotelului Parc va fi prezentată o selecţie de scurt metraje marca „INDIE„ . De la ora 18.00 va avea loc Gala Filmului, unde cei prezenţi se vor putea întâlni cu regizorii. Va participa şi Dan Chişu, cu cel mai recent film, „Deja Vu” din 2013, povestea unui cuplu într-un moment de criză.

De la ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va rula un film tot în memoria Marii Uniri, „Buzduganul cu trei peceţi” din 1977.

Sâmbătă, între orele 16.00 şi 18.00 vor fi proiectate scurt metraje la Hotel Parc, iar la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 11.00 va rula filmul „Osândă” din 1977, de la ora 13.00 „Ultima noapte de dragoste, prima noapte de război” din 1980 şi de la ora 15.00 „Nea Mărin Miliardarul” din 1978.

Seara se va încheia în prezenţa lui Dragoş Bucur şi a Iuliei Rugină, care prezintă filmul „Love Building”, din 2013.

În acest an, Festivalul de Film „Indie” a primit un buget de 100.000 lei de la Ministerul Culturii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: DISTRACȚIE de WEEKEND în Alba: Festival de Film „Indie”, St. Nicholas Party în Stage, concerte, teatru și proiecții de publicitate | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax