Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Ponta și Șova INAUGUREAZĂ cele trei tronsoane finalizate ale AUTOSTRĂZII Orăştie-Sibiu. Protest inedit pentru ”Sibiu-Pitești”

Publicat

YouTube video

 

După ani de zile de trafic de coșmar, orașul Sebeș se va aerisi în sfârșit, odată cu deschiderea șoselei ocolitoare a orașului, parte din autostrada Orăștie-Sibiu. Inaugurarea noii șosele va avea loc joi, 19 decembrie, după ora 13.00, începând cu tronsonul din Sibiu şi a apoi, în jurul orei 14.00, cel de la Sebeş. La tăierea panglicii vor fi prezenți primul ministru al României, Victor Ponta, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Șova și oficialitățile locale.

Miercuri, autoritățile încă nu stabiliseră  locația sau locațiile unde cei doi oficiali guvernamentali vor face inaugurarea tronsoanelor, iar cei de la Consiliul Județean Alba erau convinși că nu vor fi nici măcar invitați. Prefectul județului a avansat ora 10, iar ca locație Sebeșul, în timp ce șeful PSD Alba, Ioan Dârzu deținea informația ”pe surse” că Ponta va fi dimineața la Sibiu și abia la ora 14.00 va inaugura tronsonul Orăștie-Cut, în punctul Vințișoara.

După evenimentul de inaugurare oficială a loturilor 1, 2 și 4 a autostrăzii Orăștie-Sibiu, cetățenii din Sebeș sunt invitați vineri, de autoritățile locale la o petrecere în aer liber azi pentru a sărbători momentul din care orașul loc nu va mai fi infernul șoferilor.

Evenimentul începe la ora 17.00, cu un marş la care sunt invitaţi să participe, cu maşinile personale, toţi cetăţenii din zonă, după care vor avea loc câteva concerte cu trupe locale, iar manifestarea se va încheia cu un foc de artificii.

Noua autostradă Orăştie – Sibiu va completa cei 33 de kilometri ai autostrăzii Deva – Orăştie. Şoferii vor putea circula pe această autostradă de la intrarea în Deva până la ieşirea din Sebeş spre Sibiu. Apoi vor trebui să iasă de pe autostradă prin nodul rutier Cunţa pe DN7, pentru a reintra pe al patrulea tronson de autostradă în nodul rutier de la Sălişte.

Cele trei tronsoane de autostradă vor fi deschise circulației cu jumătate de an întarziere față de termenul initial. Cel mai asteptat tronson este cel care va ocoli municipiul Sebes, un punct sufocat de trafic și ambuteiaje. Tot joi va fi inaugurat si primul tunel de autostradă din România, în apropiere de Sibiu.  Toate tronsoanele au fost începute în anul 2011, în timpul Guvernului Boc.

Comunitatea pasionaților de infrastructură de pe forumurile dedicate au anunțat un protest inedit față de intențiile Guvernului de a amâna cu ani buni realizarea autostrăzii Sibiu – Pitesti. Astfel, şoferii din zona Sibiului și nu numai au fost invitaţi să-l întâmpine joi, 19 decembrie, pe prim-ministrul Ponta chiar la inaugurarea loturilor de autostradă dintre Sibiu şi Orăştie cu un afiș pus în luneta sau parbrizul autoturismului: „Vrem autostrada Sibiu – Pitesti”. Construirea autostrăzii Sibiu – Pitesti a fost amânată pentru anul 2020. În schimb, guvernul a decis să facă o autostradă spre Alexandria.

Iata mesajul postat de forumisti:

Pe 19 decembrie, reteaua romaneasca de autostrazi va trece de un nou prag de 600 km. Mai ieri credeam ca vor trece decenii pana cand vom avea autostrazi moderne in Romania, iar astazi vorbim despre o retea. Si ne mai despart doar cativa ani de prima axa de autostrada est-vest, de la Nadlac la Constanta.

Odata cu reteaua de autostrazi a crescut si comunitatea noastra. Reporterii nostri voluntari au devenit tot mai multi si prin efortul lor minunat am ajuns sa aflam cu totii, zi de zi, cum evolueaza santierele, care sunt problemele si care sunt solutiile. In doar cativa ani am reusit sa ridicam valul lipsei de informatii despre marile lucrari de infrastructura.

Vocea noastra a devenit tot mai puternica, informatiile noastre tot mai valoroase si opiniile noastre tot mai apreciate.

Inaugurarea tronsoanelor A1 dintre Sibiu si Orastie de Joi, 19 decembrie 2013, este si sarbatoarea noastra. Va invitam sa ne intalnim cat mai multi la acest eveniment si sa parcurgem impreuna noile tronsoane!

Cu totii stim ca in Romania constructia de autostrazi trebuie sa continue in acelasi ritm, cu proiecte realiste si planuri finantabile, nu cu sincope si autostrazi virtuale. Romania are nevoie de finalizarea A1, asa cum este ea planificata de doua decenii, pe ruta Sibiu – Pitesti. Sa spunem cu totii acest lucru.

Ii invitam pe toti cei care cred in acest proiect sa afiseaze joi, 19 decembrie 2013, in luneta autoturismului sau in parbrizul autocamionului urmatorul mesaj:

Puncte de intalnire: la Sibiu, in parcarea OBI de pe A1 Centura Sibiu (km 10) si la Orastie in parcarea din Spatiul de Servicii de pe A1″.

Citiți și:

VINERI: Primăria Sebeș sărbătorește DESCHIDEREA AUTOSTRĂZII cu muzică, artificii și un marş cu autoturisme prin centrul oraşului

CNADNR: Circulaţia pe AUTOSTRADA Orăştie – Sibiu se DESCHIDE de JOI, 19 decembrie. Lotul 3, finalizat doar la sfârşitul anului viitor

Citește și: Autostrăzile anului 2014: Începe construcția la „Sebeș-Turda”, se întregeşte „Orăștie-Sibiu”. Lucrări noi pe 400 km

Vezi în video de mai jos cum arată autostrada în zona tunelurilor de la Saliște, pe teritoriul județului Sibiu (video: Turnulsfatului.ro)

YouTube video

Inaugurarea loturilor 1,2 și 4 ale autostrăzii Orăștie-Sibiu au generat comentarii din partea organizației PDL Cugir care a transmis un comunicat de presă prin care își exprimă nemulțumirea că orașul lor nu este conectat la noua șosea, așa cum au promis liderii USL în campaniile electorale. Contactat de Alba24.ro pentru a da detalii despre stadiul promisiunii din campania electorală, când se spunea că se vor face demersuri la Ministerul Transporturilor pentru racordarea Cugirului la autostradă, primarul Adrian Teban a declarat că „discuțiile vor fi reluate abia după finalizarea proiectului, realizat din fonduri europene. Proiectul nu se mai poate modifica, decât după recepția lucrărilor. Se va face un racord la autostradă pe fondurile Ministerului Transporturilor. Situația permite acest lucru. Termenul de finalizare a construcției autostrăzii este în noiembrie-decembrie, ceea ce înseamnă că nu se va avansa cu nimic, în realizarea nodului rutier, anul acesta”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

13 Comentarii

13 Comentarii

  1. Mymy

    miercuri, 18.12.2013 at 11:13

    Oare va vedea PREMIERUL VICTOR PONTA MAREA POLUARE A SEBESULUI? Sau poluatorul se va culca de amiaza si nu va functiona ?

  2. EMIL

    miercuri, 18.12.2013 at 13:09

    BRAVO MARE REALIZARE AM FACUT SI NOI CEEA CE NEMTI AU DE 60 DE ANI.SI A NOASTRA TOT NU E GATA DUPA 24 DE ANI DE „DEMOCRATIE”.

    • andrei

      joi, 19.12.2013 at 14:16

      Care de aproape 80 de ani? De prin ’35 au inceput nemtii cu autostrazile..

  3. Mircea

    miercuri, 18.12.2013 at 14:34

    Nesimtiti ordinari, vin sa taie panglica la o lucrare care trebuia finalizata in aprilie?!!!
    Sper sa fie acolo si oameni de la firmele subcontractoare, neplatite de luni de zile, sa le „umple frigiderele” celor doi „demnitari” !

  4. cucu

    joi, 19.12.2013 at 00:49

    multumesc Emil Boc

    • adi

      luni, 13.01.2014 at 10:13

      pupa-l si in ***** putin basistule

  5. silviu

    joi, 19.12.2013 at 06:56

    ora 10.00 sau 12.00 ?

    • moderatorul de serviciu

      joi, 19.12.2013 at 09:24

      @silviu, mai conteaza?

      • bono

        joi, 19.12.2013 at 10:58

        conteaza … ca sa fim acolo si sa-l „intampinam” pe MARELE PLAGIATOR si CATELUL LUI asa cum se cuvine: IESITI AFARA DIN TARA – JAVRE ORDINARE!

  6. Marian

    joi, 19.12.2013 at 11:38

    sunt curios cum va fi cu ambuteiajul la giratoriul din Cunta.vor mai putea iesi oamenii din zona pe acolo?ori vom muta cozile din Sebes la” nodul rutier Cunţa pe DN7″?

  7. Manu

    joi, 19.12.2013 at 11:46

    Si acum ne bucuram !!!! Ne intrebam ora 10 sau ora 12 oare 19 dec 2013 sau 2014.
    Nu-i pling de mila pe subcontractori deoarece ei sint fraierii care se baga in afaceri.
    Rationamentul e simplu unul cistiga si vinde la fraieri pentru ca fraierii nu gindesc ei muncesc,parca mi-e cunoscut „Noi muncim ,nu gandim” asadar nu sint de plins mai degraba de batut.Sa il lase in pace pe ala care a cistigat sa vedem cu ce munceste(daca are ,dar nu toti vor la galeata cu miere)
    Sarbatorim cu foc de artificii si concerte …CE? Va dau o tema de gindire :Redeschiderea uneia dintre principalele autostrazi din nord-estul Japoniei a impulsionat, joi, procesul de distribuire a ajutoarelor in zonele afectate de cutremurul din 11 martie, mii de voluntari actionand pentru restabilirea unei stari de relativa normalitate.

    Dupa 13 zile de la catastrofa care a facut cel putin 9.737 de morti si 16.423 de disparuti, joi, au fost redeschisi in sfarsit traficului cei 300 de kilometri ai autostrazii Tokohu, care uneste Tokyo de zonele cele mai afectate de tragedie, transmite EFE.
    Si acum intreb mai trebuie inaugurari ?nu e jenant?Voi decideti …..

  8. Pingback: AGLOMERAȚIE la Sebeș: Trafic îngreunat pe DN1 și DN7 din cauza numărului mare de mașini | Alba24

  9. vlad sibianul

    joi, 19.12.2013 at 19:05

    In sfartit dupa atata chin am reusit si noi ceva dar necopmlect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax