Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Şedinţă extraordinară la Consiliul Local Alba Iulia. S-A APROBAT scumpirea colectării deşeurilor. Vezi alte proiecte

Publicat

PrimariaAlba IuliaConsilierii locali din Alba Iulia s-au reunit joi, 9 iulie, de la ora 13.00, în şedinţă extraordinară, cu trei proiecte pe ordinea de zi. Este vorba despre rectificări de buget şi majorarea tarifelor pentru colectarea deşeurilor în oraş.

UPDATE: Proiectul de hotâre privind scumpirea tarifelor la gunoi a a fost aprobat de consilieri cu majoritate de voturi fiind doar 4 împotrivă și o abținere (PSD). De altfel, reprezentanţii PSD Alba au făcut conferinţă de presă cu o oră înainte de începerea şedinţei, anunţând că sunt împotriva acestei decizii de majorare a tarifelor, însă nu au avut succes la vot.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi au mai fost introduse şi aprobate şi alte proiecte. Este vorba despre denumiri de străzi (în zona Alba – Miceşti, strada Stâna de Vale, din str. Făgăraş, paralelă cu Zlatnei şi Meteş – publică şi privată din str. Abrudului, zona D intravilan) , delegaţie a primarului Mircea Hava în Germania, la Arnsberg, în perioada 13-17 iulie 2015 şi apobarea documentaţiei de Plan Urbanistic Zonal pentru construirea a şase săli de clasă şi extinderea sediului Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia. Toate celelalte proiecte au fost aprobate.

Proiectul ordinii de zi:

1. Rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Alba Iulia pe anul 2015

2. Execuţia bugetului general de venituri şi cheltuieli pe trimestrul II al municipiului Alba Iulia pe anul 2015.

3. Majorarea unor tarife la activitatea de salubrizare desfăşurată în baza Contractului nr. 69525/2013 privind delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi combatere polei în municipiul Alba Iulia.

Reamintim că până în 4 iulie, Primăria Alba Iulia a pus în dezbatere publică un proiect prin care serviciile de colectare şi transport ale deşeurilor la Alba Iulia s-ar putea scumpi, din iulie, în medie cu 47,34%. Decizia este motivată de faptul că depozitul de deşeuri neconform al municipiului se închide oficial la mijlocul lunii iulie, iar cel nou, de la Galda de Jos, va fi gata abia în luna mai anul viitor.

În aceste condiţii, cel mai apropiat depozit conform este la Cristian, în judeţul Sibiu, la o distanţă de aproximativ 70 de kilometri de Alba Iulia.

Primăria Alba Iulia a anunţat iniţierea unui proiect de hotărâre privind modificarea din 16 iulie, a Actului Adiţional nr. 4 la Contractul de concesiune 69525 din 2013, privind delegarea de gestiune prin concesiune a serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi combatere polei în Alba Iulia. Reamintim că acest serviciu a fost concesionat de Polaris M Holding SRL Constanţa.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax