Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: UNTOLD Festival, povestea nespusă a Transilvaniei. Tot ce trebuie să știi despre concerte, parcare, bilete, acces

Publicat

untold-festival-680x365 UNTOLD Festival, cel mai așteptat festival al anului 2015 în România, se apropie cu pași repezi. Pentru cele patru zile de poveste, 30 iulie – 2 august cei mai îndrăgiți artiști electro-dance-music din întreaga lume urcă pentru prima dată pe aceeași scenă: AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA și DIMITRI VEGAS&LIKE .

UNTOLD Festival va prezenta fanilor peste 170 de artiști, 8 scene principale, 4 zile, un program încărcat cu peste 80 de ore de muzică și, nu în ultimul rând, o mulțime de activități desfășurate pe timpul zilei. Unicitatea festivalului este creată de premierele pe care a reușit să le prezinte încă de la prima ediție, printre care și faptul că cei mai îndrăgiți artiști electro-music-dance urcă pentru prima dată pe aceeași scenă la Cluj-Napoca. De asemenea, publicul are prilejul de a se bucura atât la atmosfera de festival, cât și de specificul local și facilitățile orașului, generând pe cele 4 zile un trafic cumulat de aproximativ de 300.000 de persoane.

„Ne bucurăm că sunt alături de noi reprezentanți ai autorităților locale și județene și salutăm implicarea acestora în aspectele organizatorice ale festivalului care țin de măsurile de protecție, prevenție și prim ajutor al festivalierilor. Amploarea și dimensiunea festivalului impun anumite măsuri de siguranță pe care le-am putut estima cu ajutorul persoanelor specializate implicate și ne cerem scuze localnicilor pentru eventualul disconfort creat” spune Bogdan Buta, Director General UNTOLD Festival.

Bugetul festivalului este de 4,5 milioane de euro, obținut din sponsorizări private, finanțare de la bugetul local (sub 10%, respectiv 400.000 de euro, echivalentul a 1,8 milioane de lei) și vânzarea de bilete și abonamente.

99% dintre cei care lucrează zilnic la UNTOLD Festival sunt tineri, iar în producția efectivă a festivalului sunt angrenate peste 5.000 de persoane, dintre care 1.000 de voluntari. 50% din resursa umană este din Cluj și 50% din alte orașe.

Harta_UNTOLD_Festival La nivel logistic, în cadrul UNTOLD Festival se numără 100 de camioane necesare pentru transport logistic, un total de 700 de toalete (Cluj Arena, Polivalentă și toalete ecologice) și 300 de metri lineari de baruri. Au existat 11 variante de proiectare și amplasare a scenei principale, iar varianta finală are 18 m înălțime și 70 m lățime și necesită 13 camioane de echipament (logistică, sunet și structură), 2.700 kw consumul total de energie, 120 de difuzoare, 533 de lumini și 306 mp de ecran video, iar costurile ei se ridică la 400.000 de euro. În echipa de producție de la mainstage ne bucurăm să avem alături de noi specialiști care au lucrat cu Armin van Buuren, Tiesto, Hardwell.

Măsurile de siguranță luate cumulează un total de 23 de puncte care includ echipaje mobile pentru prim ajutor și intervenții în caz de incendii (11 puncte de prim ajutor, un spital mobil care poate trata simultan 20 de pacienți, 6 echipe mobile de pompieri și 7 autospeciale).

Accesul în perimetrul festivalului se va face pe la punctul principal de ticketing din Parcul Central, intrarea dinspre Opera Maghiară, unde biletele vor fi schimbare în brățări în funcție de tipul de bilet sau abonament prezentat și în baza unui act de identitate. 140 de persoane vor asigura accesul festivalierilor, iar schimbarea biletelor în brățări va fi posibilă cu o zi înainte pentru a evita cozile din prima zi de festival.

Zilnic, programul festivalului începe la ora 12.00 și se încheie ziua următoare la ora 10.00 când festivalierii trebuie să părăsească perimetrul festivalului.

Pe perioada festivalului, pe liniile 101 și 102, tramvaiele vor circula joi, 30 iulie, între orele 5:00 și 18:00; vineri, 31 iulie, între orele 5:00 și 17:00, iar la sfârșit de săptămână, 1-2 august, tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze care vor circula deviat în ambele sensuri, pe următorul traseu: Primăverii – Spl. Independenței – Pod Garibaldi – Piața 14 iulie – Dragalina – Horea – Piața Gării, în perioada 30.07.2015 – 02.08.2015.
Liniile care tranzitează zona Parcului Central și cele din zona parcărilor Untold vor fi suplimentate după ora 20:00.
Totodată, dat fiind faptul că o mare parte dintre fanii UNTOLD vor părăsi zona de festival târziu în noapte, aceștia vor avea la dispoziție 5 linii de transport de noapte în municipiu (6, 25, 46, 30, 36), pe care autobuzele și tramvaiele vor circula până dimineață, și o linie ce va lega orașul de Florești, M 21.
În perioada, 31 iulie – 3 august, după ora 03:00 festivalierii și localnicii vor putea circula cu autobuzele și troleibuzele rezervă pentru suplimentarea liniilor cu flux mare de călători.
Pentru a cumpăra biletele la transport în comun prin SMS, recomandăm abonamentul de 1 zi (24 de ore) pe toate liniile, iar procedura este următoarea: se transmite litera A prin SMS la 7479, iar după primirea SMS-ului de confirmare a plății călătorul va avea un abonament de călătorie pentru 24 ore pe toate liniile din Cluj-Napoca, direct pe telefonul mobil (tarif SMS: 2.60 Euro + TVA, nu este disponibil din roaming).

Peste 6.100 de locuri de parcarevor fi disponibile pentru clujeni și turiști pe perioada UNTOLD Festival, în 4 puncte din oraș: Zona Sun-Cora, Expo Transilvania, Oser și în proximitatea camping-ului. Pe lângă acestea, parking-urile Multiplex Leul și Mărăști (str. Dorobanților) sunt alternative viabile, oferind 750 de locuri de parcare în total.

Modalitatea de plată pentru produsele și serviciile din zonele festivalului este Cardul RFID al festivalului, FESTIPAY oferit de Banca Transilvania. Unul din cele mai sigure sisteme semi-online, folosit la festivalurile majore din străinătate. În perimetrul festivalului sunt 52 de puncte de reîncărcare și peste 400 de terminale POS. Banca Transilvania pune la dispoziția publicului 2.500 de carduri preîncărcate cu 50 și 100 de lei.

PROGRAMUL pe zile:

JOI, 30 iulie:

Dimitri Vegas & Like Mike, ATB, Fedde le Grand, Duke Dumont, Tom Odell, Gramatik, Wilkinson, Subcarpați, P Money, Lost Frequencies, Michael Calfan plus mulți alții

VINERI, 31 iulie:

Avicii, Wu-Tang Clan, Andy C, Gentleman, Foreign Beggars, Akua Naru, Șuie Paparude, Onra , Cazzette, AronChupa plus mulți alții

SÂMBĂTA, 1 august:

Armin van Buuren, Tinie Tempah, John Newman, Sharam, Satoshi Tomiie, Patrice, Crazy P, Fatman Scoop plus mulți alții

DUMINICĂ, 2 august:

David Guetta, John Digweed, Nic Fanciulli, Pendulum (DJ Set) & Verse, DJ Premier, Bondax, Nightmares on Wax, Mr Woodnote, Lil Rhys & Eva Lazarus, Jeru the Damaja, Tujamo,Third Party plus mulți alții

VEZI TOT PROGRAMUL UNTOLD: David Guetta, Avicii, Armin van Buuren, Dimitri Vegas, dar și mulți alții la cel mai mare festival de muzică din România

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax