Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Judecarea „Dosarului brăţărilor dacice” a înregistrat încă o amânare

Publicat

„Dosarul brăţărilor dacice” a ajuns, joi, din nou pe masa magistraţilor Curţii de Apel Alba Iulia, care trebuiau să judece apelurile formulate de inculpaţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi Ministerul Culturii împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara, care îi condamna pe cei 11 inculpaţi la pedepse cu închisoarea cuprinse între 7 şi 12 ani.

Din cauza faptului că trei dintre inculpaţi, printre care şi Iulian Ceia nu s-au prezentat la acest termen şi a faptului că restul au solicitat amânarea, Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit un nou termen de judecată, pentru data de 23.03.2011. Cei 11 inculpaţi sunt judecaţi pentru furt calificat de obiecte de patrimoniu din situri arheologice, cu consecinţa pierderii acestor bunuri pentru patrimoniul cultural naţional, efectuare de către persoane neautorizate a unor detecţii şi săpături ilegale în situri arheologice, şantaj, violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Reamintim că, în data de 10 februarie, dosarul a avut un alt termen la Curtea de Apel Alba Iulia, dar, din aceleaşi motive, judecarea a fost amânată.

Procesul, care s-a bucurat de o intensă mediatizare, a demarat în anul 2005, iar paguba produsă patrimoniului naţional prin furtul a 15 brăţări dacice din aur din siturile arheologice din munţii Orăştiei a fost una inestimabilă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax