Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vor exploda prețurile!! Județul Alba nu mai poate depozita gunoiul la halda de la Cristian. APM Sibiu nu mai vrea să dea aviz de mediu

Publicat

groapa gunoi halda deseuri Primarul Mircea Hava a atras atenţia, în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de marţi, 28 februarie, judeţul este în „stare de urgenţă” în ceea ce priveşte situaţia deşeurilor menajere. Potrivit edilului, gunoaiele colectate din Alba Iulia şi alte localităţi din judeţ nu mai pot fi transportate la halda din judeţul Sibiu, pentru că Agenţia de Mediu nu mai dă aviz.

„Este o totală lipsă de responsabilitate, nu a CJ sau Primăriei Sibiu, ci a Agenţiei de Mediu Sibiu, care nu mai dă niciun aviz de mediu pentru a se duce de la Alba acolo (transportul deşeurilor la halda de la Cristian – n.r.) Credeam că ne putem înţelege şi suntem oameni. Văd că nu suntem nici oameni, nici vecini.

Firma Tracon (administratorul haldei de deşeuri de la Cristian) mai construieşte acolo spaţii. Aveam cel mai bun loc din ţară acolo. Dădeam 80 de lei parcă pe tonă. Pe când numai la Arad este 100 şi ceva de euro. Soluţia este să ducem în altă parte.

Nu avem ce face. Am intrat, ca să zic aşa, într-o nenorocire, total nevinovaţi. Mai mult decât atâta lobby nu am putut să fac. O să încerc să vorbesc cu Ministerul Mediului, pentru că este stare de urgenţă. Un judeţ nu are unde să-şi ducă gunoiul pentru că cineva nu dă ok. Fără hârtia de la Mediu, nimeni nu are curajul să ducă”, a declarat primarul Mircea Hava în şedinţa de CL.

Potrivit acestuia, consilierii locali vor fi convocaţi în şedinţă extraordinară, vineri, pentru a găsi o soluţie, fiind posibilă majorarea tarifelor pentru salubritate, în noul context.

Pe lângă problema depozitării deşeurilor, unele localităţi din judeţul Alba se confruntă şi cu cea a ridicării gunoaielor, după ce operatorul Salprest a refuzat să mai ofere acest serviciu.

Vezi şi Criza deşeurilor în localităţi din Alba. Salprest renunţă la activitatea de salubritate în judeţ. Ce soluţii au primăriile

Citeşte şi Primarul din Ciugud explică de ce a fost reziliat contractul de salubritate cu Salprest. Tarifele aplicate de noul operator, Polaris

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petrica

    marți, 28.02.2017 at 21:18

    Stati putin,voi majotarati din nou pretul la gunoi,dar nu stiti concret unde duceti gunoiul?,pai cum asa domn primar?numai majorari de pret,hai mai lasati vrajeala ca ne am saturat!!!de ce ati inchis groapa de gunoi de la noi?,la Galda cand se termina groapa ecologica?!,in 2100?,nu mai faceti vrajeli!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax