Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La pas printre frumuseţile judeţului Alba. Un colţ de rai în Apuseni – Cascada de la Vidra şi Dealul cu melci

Publicat

Una dintre podoabele Apusenilor şi o altă frumuseţe a judeţului Alba este Cascada de la Vidra, un rai cu apă şi verdeaţă. Aceasta este una din principalele atracţii ale Munţilor Apuseni, fiind cunoscută şi sub numele de Cascada Pişoaia, Nemeş sau Nemneş. Apa este în cădere de la aproximativ 18 metri înălţime, cu un front de despletire a firului de apă de 25 de metri. Spectacolul pe care îl oferă apa se îmbină perfect cu formaţiunile calcaroase. Nu ai cum să o ratezi, dacă mergi pe drumul spre Muntele Găina.

Şi dacă tot te afli în zonă, poţi vedea Dealul cu melci, din apropierea cascadei. Dealul cu melci este o rezervaţie paleontologică, cu aspect neobişnuit: resturi lemnoase în formă de melci, înfipte în piatră de mai bine de 65 milioane de ani.  Pe o suprafaţă de 4,30 hectare, peste 30 de specii de moluşte şi-au pus amprenta asupra locului, creând această  minunăţie de loc.

Cum ajungi la Cascada de la Vidra?

Aceasta se află în partea de sud a Munţilor Bihor, pe cursul Arieşului Mic. De la ieşitra din Câmpeni, virezi la stânga pe DJ 762 şi, după 13 km, vei ajunge în satul Nemeş comuna Vidra, de unde se desprinde un drum în sud, peste Arieşul Mic, care duce la Cascadă.

Cum ajungi la Dealul cu Melci?

Acesta se află în apropierea Cascadei de la Vidra, pe drumul care duce spre satul Avram Iancu. Accesul la Dealul cu melci presupune acelaşi traseu ca şi la cascadă. este situat la baza versantului drept al Văii Slatina, pe o porţiune destul de mică de pământ.

Unde te cazezi?

Dacă vrei să fii cazat cât mai aproape de Cascadă, poţi opta pentru Pensiunea „Vidra de Sus”, din localitatea Vidra. Facilităţi: Restaurant, bar, păstrăvărie, TV. Tarife:  cameră cu pat matrimonial –  40 de lei de persoană, cameră cu două paturi – 40 de lei de persoană, cameră cu trei locuri – 80 de lei / două pesoane şi 120 de lei / trei persoane. Tarifele sunt cu mic dejun inclus.

Tot în comuna Vidra, în satul Lunca, se află Pensiunea „Craiul”. Facilităţi: restaurant, bar, terasă,  tenis de masă, hidromasaj, minibibliotecă, ATV, plimbări cu trăsura. Tarife: cameră cu pat patrimonial – 110 de lei, cameră cu pat dublu – 90 de lei, cameră cu două paturi – 80 de lei, cameră triplă – 110 lei.

În oraşul Cîmpeni, este Hotelul-club „Yax”. Facilităţi: parcare, terasă, ATV, fax, internet, bar, discotecă, transport auto, televiziune,  minibar în cameră. Tarife: cameră matrimonială – 80 de lei, cameră dublă (fără baie în cameră) – 40 de lei, cameră triplă – 100 de lei, cameră triplă (fără baie în cameră) – 60 de lei.

Sursă: „Judeţul Alba. Ghid Turistic”, Consiliul Judeţean Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax