Connect with us
Publicitate

CUGIR

La șase ani, Lucas Niță din Cugir este campion național la karting în 2017! A câștigat 5 curse din 6

Publicat

La cei 6 ani ai săi, Lucas Niță, a devenit campion național la karting în sezonul 2017, clasa ”Bambini ”. Lucas Niță, legitimat în cadrul Clubului Sportiv Orășănesc (CSO) Cugir, secția karturi, a câștigat în premieră titlul național la karting, în cea de-a șasea etapă și ultima din cadrul campionatului național. Cursa s-a desfășurat la Bacău, pe circuitul Speed Park. Lucas este pregătit de către Cosmin Paștiu.

Micul șofer a participat la toate concursurile organizate de către Federația Română de Karting în cadrul Campionatului Național de Karting. Antrenamentele și cursele s-au desfășurat pe pistele din Prejmer (Brașov), București, Târgu Secuiesc și Bacău.

Sportivul a participat la cele șase curse de viteză, la clasa ” bambini ” (6-8 ani) – motorizare 50 metri cubi, clasându-se pe locul I la 5 din cele 6 concursur. Lucas Niță a obținut la finalul celor șase concursuri de viteză un punctaj maxim de 140 de puncte.

Un copil căruia îi plac mașinile și cursele cu motor, Lucas a fost atras de karting încă de la vârsta de 4 ani, după cum ne-a spus instructorul său, Cosmin Paștiu, cel care și-a adus aportul la obținerea titlului.

„Îl antrenez pe Lucas de la vârsta de 4 ani și iată că în doi ani de zile, cu multă muncă, sudoare, emoție și talent, am reușit să urcăm la finalul sezonului pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, lucru de care sunt foarte mulțumit. Dacă va continua în ritmul astă, cu seriozitate, perseverență și muncă, Lucas va ajunge un pilot mare, de viitor în lumea sporturilor cu motor.Țin să mulțumesc și conducerii clubului CSO Cugir pentru susținere și aportul adus la câștigarea acestui titlu. Nu în ultimul rând, țin să mulțumesc părințiilor lui Lucas pentru susținerea atât fizică cât și financiară pe toată durata întregului sezon” a declarat acesta.

Următorul eveniment în calendarul Federației Române de Karting este programat în data de 16 Decembrie, la Băile Herculane unde va avea loc ” Gala Campionilor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax