Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Laboratorul din cadrul DSVSA Alba, reacreditat RENAR, pentru analizele din domeniul siguranţei alimentelor şi sănătăţii animalelor

Publicat

dsvsa alba sanitar veterinar Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor, din cadrul DSVSA Alba a fost reacreditat RENAR, conform standardului SREN ISO 17025, în urma auditului efectuat în perioada 19 – 20 noiembrie 2015, de către organismul de acreditare a calității. În urma auditului a fost emis un nou certificat de acreditare în data de 24 martie cu valabilitate până în anul 2020, transmite DSVSA Alba.

În laborator au fost acreditate un număr de număr de 90 încercări (metode de analiză), din care pentru domeniul siguranței alimentelor au fost acreditate un număr de 50 metode de analiză. Aceste metode de analiză permit efectuarea determinărilor de laborator pentru verificarea condițiilor de igienă din unitățile de procesare, cât și a criteriilor de siguranță alimentară pentru produsele de origine animală și non-animală, a determinării reziduuurilor de antibiotice și a micotoxinelor din produsele de origine animală.

În domeniul sănătăţii animalelor au fost acreditate 40 de metode de analiză prevăzute în manualul OIE, aceste metode permit efectuarea determinărilor de laborator pentru supravegherea unor boli cum ar fi: encefalopatiile spongiforme la rumegătoare, (ESB), Anemia Infecțioasa Ecvina, Leucoză, Pestă aviară, boli bacteriene (Salmoneloze, Campylobacterioze, Listerioze), boli parazitare (Trichineloza), precum și identificarea genomuluin viral prin tehnica PT-PCR pentru diagnosticarea PPC (pesta porcina clasică)

În cadrul LSVSA își desfășoară activitatea specialiști, medici veterinari, bioliogi și chimiști care periodic sunt instruiți și participă la teste intercomparare naționale și internaționale. LSVSA se află la al patrulea ciclu de acreditare RENAR, fiind acreditat încă din anul 2005.

În laboratorul sanitar veterinar sunt efectuate determinări atât în cadrul programului național de supraveghere, prevenire și combatere a bolilor la aninmale, în cadrul programelor cofinanțate, cât și în cadrul programelor de autocontrol ale operatorilor din domeniul alimentar, potrivit DSVSA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax