Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lege specială pentru mamele care alăptează în public. Amenzi pentru cei care le interzic acest lucru

Publicat

mama si copilul

Un proiect de lege aflat în dezbatere la Senat prevede sancţiuni pentru cei care împiedică mamele care vor să-şi alăpteze copiii cu vârste până la 2 ani, în spații publice.

Potrivit proiectului, „constituie contravenție și se sancționează faptele săvârșite în oricare din următoarele forme:

– evacuarea dintr-un spațiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spațiu și care alăptează un copil de până la 24 de luni

– interzicere în orice mod a alăptării în spații publice a unui copil de până la 24 de luni

– refuzul furnizării de servicii unei persoane pentru că alăptează un copil de până la 24 de luni, în condițiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv”.

Sancţiunile propuse sunt în valoare de 100 de lei până la 500 de lei pentru persoane fizice, respectiv de de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru persoane juridice.

Amenzile vor fi date de Protecția Consumatorilor sau de Poliție.

Prevederile se aplică indiferent dacă spațiile publice au prevăzute camere tip “mama și copilul”, fiind decizia mamei dacă le utilizează sau nu, potrivit proiectului.

Iniţiatorii motivează că “în ultima vreme, au fost relatate cazuri în care mame au fost date afară din hoteluri sau restaurante sau li s-a refuzat acordarea unor servicii în spații publice pentru că își alăptau copilul. Deși acest tip de comportament este discriminatoriu, iar legea actuală prevede alăptarea în spații publice, cadrul legislativ nu sancționează aceste reacții și nu le protejează pe mamele care își alăptează copiii”.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax