Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea care reintroduce pensiile de serviciu ale aviatorilor, promulgată de președintele Klaus Iohannis

Publicat

avionDecretul de promulgare a legii care reintroduce pensiile de serviciu ale aviatorilor, care prevede că aviatorii şi personalul navigant beneficiază de pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni de activitate, a fost semnat luni, 20 aprilie, de către preşedintele Klaus Iohannis.

Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România a fost semnat, luni, potrivit comunicatului transmis de Administraţia Prezidenţială.

Camera Deputaţilor a respins, în luna aprilie, cererea de reexaminare a legii privind pensiile aviatorilor, formulată de fostul preşedinte Traian Băsescu, adoptând din nou, în calitate de for decizional, legea care prevede reintroducerea pensiilor de serviciu pentru personalul navigant profesionist.

Potrivit actului normativ, aviatorii şi personalul navigant beneficiază de pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate în ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii în care este depusă cererea de pensionare.

Odată cu respingerea cererii de reexaminare, plenul a păstrat forma legii aşa cum a fost adoptată de cele două Camere ale Parlamentului. La sfârşitul anului trecut, Parlamentul a adoptat proiectul de lege, fiind însă trimis spre reexaminare de fostul preşedinte Traian Băsescu, pe motiv că este discriminatoriu.

Klaus Iohannis statului a mai promulgat, luni, Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente şi legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 13/2014 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare.

sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax