Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea Gărzilor Forestiere a fost aprobată de Parlament. Se va înfiinţa structura naţională ce va coordona activitatea de combatere a tăierilor ilegale de pădure

Publicat

taieri de copaciLegea Gărzilor Forestiere a fost aprobată de Camera Deputaţilor, a anunţat ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer. După promulgarea actului normativ, se înfiinţează Garda Forestieră Națională, care va coordona activitatea celor 9 gărzi forestiere teritoriale.

“Legea a trecut de Parlament. După promulgare, se va înființa Garda Forestieră Națională, o structură în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, care va coordona activitatea celor 9 gărzi forestiere teritoriale. În plus, toți angajații Gărzilor vor fi supuși evaluării anuale de integritate și vor beneficia de formare profesională continuă. Astfel, aceste structuri-cheie pentru combaterea tăierilor ilegale vor dispune de personal integru și bine pregătit. Nu în ultimul rând, noua lege creează cadrul pentru dotarea corespunzătoare a Gărzilor Forestiere, inspectorii putând astfel să intervină mai rapid și mai eficient”, a scris ministrul, pe Facebook.

Vezi şi Zonele cu risc COD ROŞU la defrişări ilegale de păduri din ALBA. Unde vor fi controale de la GARDA FORESTIERĂ

Reamintim că proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 32/2015 privind înfiinţarea Gărzilor Forestiere a fost adoptat de Senat pe 20 octombrie, anul trecut.

Gărzile Forestiere vor avea în total 617 de posture, dintre care 545 va fi reprezentat de personalul silvic cu atribuții de control și implementare. Activitatea lor va fi coordonată de Garda Forestieră Naţională.

Cele 9 sedii regionale ale Gărzilor Forestiere sunt deschise la: Brașov, București, Cluj-Napoca, Focșani, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Timișoara. Cele mai multe posturi sunt la Garda Forestieră Suceava (94 din care 86 personal silvic), Garda Forestieră Brașov (90 posturi; 82 personal silvic) și Garda Forestieră Cluj, unde este inclus şi judeţul Alba (70 posturi; 62 personal forestier).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax