Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea privind etichetarea laptelui, promulgată. Producătorii, obligați să scrie pe etichetă cât lapte praf au folosit sau dacă este 100% românesc

Publicat

lapte

laptePreședintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul pentru promulgarea legii privind stabilirea unor măsuri suplimentare obligatorii pentru etichetarea laptelui proaspăt pentru consum și a produselor lactate.

Legea stabilește că trebuie indicat pe eticheta laptelui proaspăt pentru consum procentul de lapte praf pe care îl conține sau mențiunea că nu conține lapte praf.

De asemenea, actul normativ prevede și sintagma „lapte natural” pentru laptele produs 100% din lapte brut materie primă sau mențiunea „lapte românesc” pentru laptele provenit 100% din fermele din România.

Citește și Noi reguli pentru etichetarea produselor lactate. Producătorii, obligați să scrie pe etichetă cât lapte praf au folosit

Plenul Camerei Deputaților a adoptat în data de 6 aprilie, legea privind etichetarea laptelui proaspăt pentru consum şi a produselor lactate. Legea este valabilă și pentru brânză, iaurt sau smântână.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiune, şi se sancţionează cu amendă de la 15.000 lei la 20.000 lei.

Amenzile cresc pentru producerea, expunerea spre vânzarea şi/sau vânzarea de lapte proaspăt pentru consum, cunoscând că este obţinut din înlocuitori de lapte de la 20.000 lei la 25.000 lei şi se pedepseşte cu retragerea autorizaţiei de funcţionare a producătorilor sau comercianţilor, pe timp de 6 luni, după caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax