|

Legea salarizării nu tocmai unitare. Cum diferă lefurile din administrație de la un județ la altul

baniNoua lege a salarizării de la stat naşte situaţii aberante. Sindicatele susţin că autorităţile locale au ajuns să stabilească după bunul plac salariile angajaţilor din sistem. Diferenţele cele mai mari se văd la nivelul direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului din ţară.

Noua lege a salarizării de la stat naşte situaţii aberante. Sindicatele susţin că autorităţile locale au ajuns să stabilească după bunul plac salariile angajaţilor din sistem. Aşa s-a ajuns ca, în unele judeţe, lefurile să se dubleze, iar în altele au scăzut chiar şi cu 30%.

Diferenţele cele mai mari se văd la nivelul direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului din ţară. Potrivit noilor grile din legea salarizării, cel mai bine plătit șofer este cel de la Cluj. Leafa acestuia ajunge la aproape 2.700 de lei brut lunar, potrivit Realitatea TV.

În jur de 2.500 de lei brut primesc și șoferii din Prahova și Maramureș. În schimb, în județele sărăce și salariul este sărăc. Aceleași șofer ajunge să aibă o leafă de 1.900 – 2.000 de lei brut în Caraș Severin și Teleorman.

Surpriza vine însă de la Sibiu. Aici câștigă cel mai puțin din toate județele ţării. Adică 1.835 de lei brut.

De la leafa unui șofer, trecem la venitul unui îngrijitor: Clujul are în continuare cele mai mari salarii. Aici leafa unui îngrijitor pornește de la 2.200 de lei brut. La fel se întâmplă și în Prahova, iar în Maramureș același angajat primeşte cu aproape o sută de lei mai puțin.

La polul opus, menționăm din nou Sibiul. Datele arată că aici salariul unui șofer este echivalent cu salariul minim pe economie: 1.450 de lei brut. Leafa crește cu aproape 200 de lei în Hunedoara și cu trei sute de lei în Brașov. În alte judeţe, consilierii judeţeni şi-au dublat propriile salarii, dar le-au micşorat pe cele din asistenţă socială. La Bihor, de exemplu, salariul unui director de centru social a scăzut cu aproape 200 de lei.

sursa: realitatea.net

URL scurt: http://alba24.ro/?p=594681avatar Publicat de pe 14 septembrie 2017 şi actualizat pe 13 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • om: Ca nu* si-au primit banii.
  • george: trebuia sfintit si oprisa 😁😁
  • Andreea Mezei: Buna seara. Preturile chiriilor nu le-am pus de la mine. Sunt luate de pe site-urile agentiilor...
  • eu: Buna. De ce Doamne va place sa exagerati? Daca tot va dati pareri despre imobiliare, inchiriati-mi si mie...
  • Havaiuleanul: Domnule Bopa, da ce doriti domnule, totul pe gratis? Cum domnule sa alergi pe havaje fara sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI