Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legiunea a XIII-a Gemina și Lupii Apoulonului, prezenți la festivalul „Natale di Roma” din Italia, în prima și a doua zi de Paști

Publicat

Faima Legiunii a XIII-a Gemina și a Lupilor Apoulonului a ajuns și peste hotare. Astfel, aceștia vor participa timp de două zile, duminică și luni, la unul dintre cele mai mari festivaluri de reenactment din Europa, „Natale di Roma”, ce va avea loc în capitala Italiei. La eveniment vor fi prezenți aproximativ 2.000 de reenactori din 11 țări europene.

Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului vor fi prezenți timp de două zile, duminică și luni, la Roma, pentru a participa la festivalul „Natale di Roma”. Acesta este unul dintre cele mai mari festivaluri de reconstituire istorică (reenacment) antică din Europa, unde în acest an și-au anunțat prezența 2.000 de reenectori din 11 țări europene. Manifestarea este legată de întemeierea Romei, un eveniment pe care tradiția istorică îl plasează în data de 21 aprilie 753 î.Hr.

Iată că faima reenactorilor albiulieni a depășit granițele țării, începând să fie invitați la marile festivaluri internaționale de reenactment. Cu ocazia acestui festival, Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului își propun să promoveze extraordinarul patrimoniu antic al municipiului Alba Iulia, oraș care se întinde astăzi peste anticul Apulum.

Acest proiect a fost inițiat de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax