|

FOTO: Levente Polgar, sportivul fără o mână din Aiud, a luat startul la ultramaratonul de pe Mont Blanc. Gicu Grozav l-a sprijinit financiar

levente polgarUltramaratonistul aiudean Levente Ioan Polgar, a pornit vineri în cursa Ultra-Trail du Mont-Blanc (denumit și UTMB), unul dintre cele mai dure trasee din lume. Acesta trebuie să alerge aproximativ 166 de kilometri și să străbată o elevație de aproape 10.000 de metri. La competiția care are loc în Franța, Italia și Elveția participă cei mai buni ultramaratoniști din lume.

Cursa sportivului din Aiud, precum și trecerile sale prin punctele de control, pot fi urmărite live aici.

Traseul are de toate, căldură, frig, zăpadă, nămol, urcări line și abrupte. Levente este la a doua participare la UTMB, anul trecut terminând după 44 de ore. Acum vrea să scoată un timp și mai bun. Vineri, acesta a luat startul la Chamonix considerat punctul zero, cursa urmând să dureze între 20 și 45 de ore, în funcție de calitățile fiecărui sportiv.

la startUTMB este un ultramaraton de munte cu o singură etapă și are loc o dată pe an în Alpi. Este considerat una dintre cele mai dificile curse de picior din lume. De remarcat că la sfârșit nu se acordă premii.

Levente Ioan Polgar are 37 de ani și până la această vârstă a traversat România în alergare de la vest la est (peste 1.100 de kilometri) în fugă. În afara vieții sportive, Levi lucrează în construcții și amenajări: este zidar, faianțar, parchetar, altfel spus, știe să facă multe lucruri. Remarcabil este însă că toate acestea le face fără o mână, pe care și-a pierdut-o într-un accident de tren, pe când avea șase ani.

Ca să ajungă la maraton, a fost ajutat financiar și de către fotbalistul Gicu Grozav, ambii fiind ambasadori ai sportului în județul Alba, cunoscându-se la o ceremonie

Următorul pas pe care îl va face este participarea la Ultra Arctic, cea mai grea competiție din lume, câștigată anul trecut de românul Tibi Ușeriu.

”Cândva UTMB era doar un vis, astăzi eu sunt în fața acestui SUMMIT MONDIAL DE ULTRAMARATON MONTAN, 170 km D+10.000, pentru a 2 a oara (anul trecut am terminat)!
Anul trecut am traversat ROMÂNIA IN ALERGARE 1011 km 14 ZILE ! Dar mă îndrept cu toată convingerea mea către ULTRA ARCTIC, e normal să fie GREU, logic vobim de : 550 km și de multe grade cu minus! MERG PANA LA CAPAT !!!” a scris LEvente Polgar pe contul său de socializare.

 

 

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=592102avatar Publicat de pe 2 septembrie 2017 şi actualizat pe 2 septembrie 2017.
Publicat în EVENIMENT, Foto, SPORT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • ab2000: Curios cum multe din aceste doamne fac parte dintr-un anumit partid (ghici ciuperca care-i). Si mai curios...
  • Papura V.: ICCJ a admis sesizarea si a decis ca nu constituie infractiune conducerea pe drumurile publice a unui...
  • vara: Multumim din inima
  • roco: Se fura motorina din utilaje pe toate tronsoanele noii autostrazi in draci si nimeni nu ia nici o masura ! Cum...
  • Petru: Te-ai trezit si tu vorbind. Cand a fost Cosmeanu acolo, al cui era ANRE-UL asta. PNL cumva? Sau uitasi ca tu...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI