Contacteaza-ne si pe

ADMINISTRATIE

Licitație fără finalizare pentru panourile publicitare din Alba Iulia. PLUS un cadou făcut de Primărie firmelor lui Sebastian Ghiță

Publicat

afis electoral havaRea credință sau incompetență până la capăt? Comisia primăriei condusă de mâna dreaptă a lui Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu, din care au mai făcut parte atât celalalt viceprimar Gabriel Pleșa cât și consilierul local Mircea Trifu, nu a emis nici până astăzi o comunicare oficială ca urmare a licitației având ca obiect amplasarea unor panouri publicitare în municipiul Alba Iulia.

Organizată cu mult tam-tam, licitația pentru o parte dintre panourile publicitare din Alba Iulia a avut loc pe 6 februarie, iar despre rezultatul ei, alba24.ro a relatat la acel moment.

Vezi aici Povestea panourilor publicitare din Alba Iulia. Când te pui cu finul lui Hava, te pui cu toată caracatița partidului

Din acest motiv, nu mai reluăm aici cum s-a ajuns la situația respectivă și de ce nu s-a dorit prelungirea unui contract care a adus Primăriei Alba Iulia în ultimii zece ani peste 100.000 de euro din chirie și taxa locală de publicitate, pentru o suprafață totală de teren de 30 de metri pătrați.

Iată însă că până acum (15 martie), deși a trecut peste o lună de la data licitației și conform procedurii, câștigătorii trebuiau invitați să semneze contractele pentru locațiile adjudecate, primăria Alba Iulia nu are nici o reacție. Nici un fel de comunicare oficială (cum este normal) pe aceasta temă nu a emanat dinspre comisia condusă de viceprimarul Paul Voicu.

În schimb, pe facebook, ”independentul” Mircea Trifu care jubila pe motiv că Primăria va face atât de mulți bani din închirierea panourilor cât să poată renova stadionul Cetate,  a postat că licitația se anulează, un anunț ilegal, dacă ținem cont că a luat-o înainte comunicărilor oficiale ale comisiei. De unde știe Trifu că s-a anulat licitația și cum își permite în calitate de membru al comisiei să emită păreri personale partinice în spațiul public, e altă poveste. Ține de iresponsabilitatea unui om care nu înțelege rigorile poziției de consilier local în care se găsește. Trifu n-a ”ciripit” deloc pe facebook atunci când alba24 a arătat ca s-au cheltuit aiurea peste 250.000 de euro pe niște proiecte fantomatice pentru ștrandul din Alba Iulia.

Problema pare legată de un șir de incompetențe fără sfârșit, împletite cu aranjamente și favoruri, sau chiar planuri de răzbunare. Așa că, deși locațiile au fost adjudecate de un număr de 6-7 firme din Alba și din țară care au oferit niște chirii imense, nimeni nu a semnat vreun contract pentru ca Primăria nu a fost capabilă să ducă procedura până la capăt! Efectiv niciunui câștigător nu i s-a comunicat rezultatul licitației și nici ce urmează după expirarea termenului de contestare. Iar termenul de 30 de zile pentru comunicare a fost deja depășit.

Asta spre deosebire de alte situații similare care s-au ”rezolvat” scurt și concis prin reînnoirea unor contracte prin acte aditionale, fără licitație si cu un preț negociat în defavoarea primăriei.

Concret, două firme care aparțin prin interpuși fugarului Sebastian Ghiță – patronul RTV și-au reînnoit în 2015 nu mai putin de 5 contracte prin acte adiționale, deci fără licitatie publica și fără respectarea regulamentului local de publicitate (locatiile respective nu se încadrau în acest regulament, la momentul respectiv). Asta in contradictie cu cele sustinute de primarul Mircea Hava, care spunea sigur pe el că ”nimic nu s-a făcut fără licitatie in acest domeniu”. Mai mult decât atât, deși inițial in consiliul local se stabilise o chirie de 100 de euro pe locație, la simpla solicitare a celor douaă firme, sumele sabilite în CL au fost reduse la jumătate și s-au semnat contractele la suma de 50 de euro pe locatie! Adică reprezentanții acelor firme au spus ca e prea mult 100 de euro si primăria s-a conformat imediat , acceptând un discount de 50 %. Toate astea sunt scrise negru pe alb chiar de primărie care ne-a transmis adresa de mai jos.

Panouri contracte euromedia & coSe pune întrebarea dacă Instituția Prefectului Alba, care veghează la respectarea legalității actelor emise, are ceva de spus în legătură cu cele menționate mai sus. În plus, poate află și Curtea de Conturi cum reprezentanții primăriei au făcut un cadou de 50 de euro pe lună din bani publici, pe fiecare locație, firmelor controlate de Ghiță.

Prin urmare, licitația actuală e undeva suspendată între incompetență (sigură) și rea voință (probabilă), pînă la noi ordine .

 

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Ion

    miercuri, 15.03.2017 la 21:07

    Se incadrau sau nu panourile ale de la Euromedia si Multireclama in regulament? Zice paranteza aia pe care voi ati pus-o in articol ca nu se incadrau. Deci ce a mintit primarul? VaI, vai.

  2. Gheoghe

    miercuri, 15.03.2017 la 23:32

    @Ion – Nu se încadrau adică nu-i respectau prevederile. Deci nu trebuiau reînnoite. Deci, de ce a semnat primarul ? Si de ce le-a scăzut chiria ? Si de ce a mințit ca toate sunt date prin licitație ? Vai, vai Ioane. Rămâi la grădina ta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

ADMINISTRATIE

Hava îl parafrazează pe Seneca în legătură cu mașinile parcate ”aiurea” în Alba Iulia: ”ridicare urbanum est”

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a anunțat că prin implementarea sistemului de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în oraș, administrația nu face decât să ”taxeze nesimțirea afișată ostentativ”. Acesta a adăugat că toți cei implicați în această activitate au făcut astăzi o vizită la Sibiu, un oraș unde acest sistem a fost deja pus în practică. ”Niciun albaiulian care își ia cu el la volan și bunul simț, nu doar cheile, nu va fi afectat” a afirmat Hava. Pentru a fi mai convingător, primarul a parafrazat vorbele atribuite filosofului Seneca: errare humanum est au devenit ridicare urbanum est.

”Alba Iulia, la nașterea ei, a fost contemporană cu Seneca. O adaptare mai mult sau mai puțin inspirată, pornind de vestitul ”errare humanum est” atribuit lui, tot se impune: ridicare urbanum est. Cam așa aș rezuma ceea ce se va întampla, cel mai probabil, din februarie și în Alba Iulia, ca în orice alt oraș civilizat din țară și, mai ales, din Europa. Vorbesc de ridicarea mașinilor parcate aiurea, pe spațiul public. Și subliniez aiurea.

Pentru că, nicio mașină parcată regulamentar nu va fi afectată de noua măsură impusă de lege. Pe scurt, nu vom face altceva decât să taxam nesimțirea afișată ostentativ. Să îi punem la respect pe cei care “descalecă “ din mașină direct la casa de marcat din supermarket.

Oricine are treabă, oriunde în oras, între 8 si 16, are și alternative de parcare, cu condiția să le și caute, cum fac oamenii cu bun simț. În afara acestui interval, aproape la fel, cu puțină răbdare în plus. Așadar, niciun albaiulian care își ia cu el la volan și bunul simț, nu doar cheile, nu va fi afectat.

Cei care vor greși înseamnă că au timpul, nervii și banii necesari să își răscumpere greșeala… Momentan se studiază problema, se compară cu alte sisteme asemanatoare și se evaluează toate posibilitățile de adaptare la situația din teren, astfel încât surprizele să fie excluse. Azi, toți cei implicați sunt în deplasare de documentare la Sibiu” a afirmat Mircea Hava, într-o postare pe contul său de facebook.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Concurs la IPJ Alba pentru încadrare a 12 posturi de ofiţeri, agenţi şi de personal contractual

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a scos la concurs, pentru încadrare din sursă externă, 12 posturi vacante de ofiţeri, agenţi şi de personal contractual. Înscrierile se efectuează până în data de 19 ianuarie, pentru posturile de ofiţeri şi agenţi de poliţie şi până în data de 26 ianuarie, pentru posturile de personal contractual.

La data de 11 ianuarie au debutat înscrierile la concursurile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pentru încadrarea, din sursă externă a unui număr de 12 posturi, după cum urmează:

-un post de ofițer specialist la Serviciul Resurse Umane – Formare profesională continuă;
-un post de ofițer specialist la Serviciul Logistic – Administrarea patrimoniului imobiliar și intendență,
-un post de ofițer specialist la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice;
-un post de ofițer specialist la Structura de Securitate (CSTIC);
-două posturi de agent la Financiar;
-un post de agent la Serviciul Logistic, Biroul Tehnic – Exploatare și reparații auto;
-un post de agent la Serviciul Logistic – Administrarea patrimoniului imobiliar și intendență – construcții;
-un post de agent (analist programator ajutor) la Serviciul Comunicații și Informatică;
-un post de agent (administrator rețea) la Serviciul Comunicații și Informatică;
-un post de personal contractual muncitor calificat (bucătar) la Serviciul Logistic – Popotă;
-un post de personal contractual operator controlor date la Serviciul Rutier;

Condiţiile ce trebuie îndeplinite de către candidaţi, calendarul întregii activităţi, tematica şi bibliografia, precum şi alte date de interes, se regăsesc pe site-ul https://ab.politiaromana.ro.

Înscrierile au loc până în data de 19 ianuarie, pentru posturile de ofiţeri şi agenţi de poliţie şi până în data de 26 ianuarie, pentru funcțiile de personal contractual.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Amenzi de peste 60.000 de lei, în ultimele 24 de ore. Opt şoferi au rămas fără permise

Publicat

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au intervenit la 22 de evenimente, 17 fiind solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112, au aplicat 250 de amenzi şi au constatat 42 de infracţiuni. 13 infracţiuni au fost constatate în flagrant delict.

Au fost constatate 42 de infracţiuni şi au fost aplicate 250 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  63.855 lei, din care 20 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 227 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative, transmite IPJ Alba.

Dintre sancţiunile aplicate la regimul rutier, 45 au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute 8 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

13 autori de infracțiuni au fost depistaţi în flagrant delict.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Minor din Blaj, cu dosar penal pentru furt. I-a sustras telefonul mobil unui tânăr, pe stradă

Publicat

Un minor, în vârstă de 15 ani, din Blaj, este cercetat de poliţiştii de investigaţii criminale din muncipiu, pentru un furt comis în noiembrie 2017. A fost depistat luni, în cadrul unei acţiuni cu efective mărite.

Citeşte şi Acţiune de amploare a Poliţiei, la Blaj şi localităţile arondate. Amenzi de peste 30.000 de lei

Minorul ar fi abordat, pe stradă, alt minor căruia i-ar fi cerut să-i împrumute telefonul mobil pentru a verifica o aplicaţie, iar ulterior ar fugit cu telefonul, în valoare de 850 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit păgubitului, iar faţă de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A distrus tastatura unui bancomat, la Blaj. Tânăr de 33 de ani, cercetat de poliţişti

Publicat

Un tânăr în vârstă de 33 de ani din Blaj este cercetat de poliţiştii de investigaţii criminale, pentru o faptă de distrugere comisă la sfârșitul lunii decembrie 2017.

Bărbatul ar fi distrus tastatura unui aparat ATM aparţinând unei unităţi bancare din Blaj, potrivit IPJ Alba.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat pentru distrugere.

A fost depistat în cadrul unei acţiuni cu efective mărite, ale Poliţiei, la Blaj şi localităţile arondate.

Vezi şi Acţiune de amploare a Poliţiei, la Blaj şi localităţile arondate. Amenzi de peste 30.000 de lei

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate