Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Licitațiile pentru operarea depozitului de deșeuri de la Galda, suspendate din cauza contestațiilor

Publicat

Procedurile de concesionare a serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor şi de operare a instalaţiilor din Centrul de Management de la Galda Jos au fost suspendate în urma contestaţiilor formulate de operatori, o situație de altfel previzibilă. Cele trei proceduri de achiziţie publică au valori estimate însumate de peste 60 de milioane de euro.

Decizia de suspendare a procedurilor a fost luată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Salubris Alba” şi este valabilă până când o contestație formulată de o firmă privată va fi soluționată de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor (CNSC). Potențialul operator contestă faptul că tarifele ce ar urma să fie încasate de către firma care prestează colectarea şi transportul deşeurilor vor cuprinde şi costurile aferente celorlalte operaţii, respectiv transfer, sortare, tratare mecano-biologică şi depozitare. A doua prevedere din documentaţie contestată se referă la impunerea unor valori estimative pentru tarifele de la staţiile de transfer, sortare, tratare mecano-biologică şi depozitare.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Salubris Alba” a scos la licitaţie procedura de delegare pentru concesiunea serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor pentru trei zone din județul Alba.

Vezi și: FOTO/VIDEO: Depozitul de deșeuri de la Galda, cel mai mare din Transilvania, finalizat după un an de controverse

Și procedura demarată de Consiliul Judeţean Alba pentru concesionarea serviciilor de operare a instalaţiilor din Centrul Integrat de Management a Deşeurilor de la Galda de Jos şi a staţiilor de sortare şi transfer din judeţ, este în impas din cauza contestațiilor. Contestaţia formulată de doi operatori a fost admisă de către CNSC, iar Consiliul Judeţean Alba a contestat decizia la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanța ar putea lua o decizie săptămâna viitoare, respectiv în 30 octombrie. Valoarea estimată, fără TVA, a contractului ce urmează a fi încheiat pe o perioadă de 5 ani se ridică la 118.508.765 lei (aproximativ 25 milioane de euro).
Contractul are ca scop delegarea prin concesiune a operării şi administrării Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos, unde există o staţie de sortare, staţie de tratare mecano-biologică, depozitul conform şi instalaţiile aferente fiecăruia şi a staţiilor de transfer de la Blaj şi Tărtăria, toate construite în cadrul proiectului cu finanţare de la Uniunea Europeană. Tot în cadrul acestui contract urmează să fie operate staţia de transfer de la Abrud, staţiile de sortare de la Zlatna şi Aiud, respectiv staţia de transfer şi sortare de la Baia de Arieş. De asemenea, procedura de delegare va include şi transportul deşeurilor de la aceste staţii la centrul de la Galda de Jos, precum şi epurarea şi eliminarea levigatului provenit de la depozitele neconforme de deşeuri Alba Iulia şi Aiud în staţia de epurare construită la Galda.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax