|

Liderii liberalilor din Alba se împart între Orban și Bușoi. Florin Roman și Mircea Hava contra Teodor Atanasiu și Dan Motreanu

mircea hava teodor atanasiuLiderii liberali din Alba au opțiuni radical diferite legate de viitorul PNL. Dacă ”gruparea domestică”, formată în principal din liderii care au rămas la cârma organizației locale, s-a orientat spre Ludovic Orban, liberalii plecați mai demult sau mai recent din Alba țin cu Cristian Bușoi. Din prima categorie se detașează Mircea Hava și Florin Roman, cei doi politicieni cu șanse de a ”prinde” un loc în viitoarea structură de conducere a partidului, în ”era” Orban (prim-vicepreședinte, respectiv secretar general).

Aceștia nu reatează nici un moment pentru a-și arăta opțiunea, chiar găzduindu-l pe Orban la Alba Iulia, în așa-numita ”campanie electorală internă”.

De cealaltă parte, Teodor Atanasiu și Dan Motreanu mizează pe Cristian Bușoi și speră că alături de acesta vor avea mai multă influență la vârful partidului. Teodor Atanasiu a fost timp de 21 de ani președintele PNL Alba, iar Dan Motreanu a fost propulsat la vârful partidului tot de la Alba, unde era consilier județean și angajat al ADR ”Centru”, ulterior fiind ales deputat și la un moment dat numit chiar ministru al Agriculturii.

Teodor Atanasiu a fost îndepărtat pe tăcute din organizația liberală din Alba după ce filiala locală a PDL, mai puternică, a fost cea care a înghițit-o pe cea a PNL (spre deosebire de ce s-a întâmplat în alte județe). Încă de atunci, nu a fost un secret faptul că Mircea Hava nu dorea un lider puternic cu care să stea umăr la umăr și cu care să împartă puterea locală. Răcirea relațiilor lui Teodor Atanasiu cu Florin Roman au venit ca o mănușă pentru primarul din Alba Iulia, care a fost ales recent președinte al organizației în condițiile în care Atanasiu n-a fost nici măcar prezent în sală. De altfel, se pare că contracandidatul lui Atanasiu pentru funcția de secretar general al PNL va fi chiar Roman.

Fostul președinte al PNL Alba are acum mare nevoie să rămână la vârful partidului pentru a-și păstra influența, în condițiile în care nu a reușit să intre în Parlament. Fără loc de onoare la Alba Iulia, Atanasiu a aterizat pe listele electorale ale PNL Buzău însă n-a obținut destule voturi pentru un nou mandat. Opțiunea sa pentru Cristian Bușoi vine din influența foarte mare pe care o are în tabăra acestuia.

De cealaltă parte, Mircea Hava dorește la rândul său să aibă influență la București, mai ales pentru a nu avea în viitor probleme cu liberalii lui Atanasiu și Motreanu, până nu demult inamici sinceri. În plus, gruparea foștilor ”pedeliști” din interiorul ”marelui PNL” se îndreaptă spre susținerea lui Orban.

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=568338avatar Publicat de pe 16 mai 2017
Publicat în EVENIMENT, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Liderii liberalilor din Alba se împart între Orban și Bușoi. Florin Roman și Mircea Hava contra Teodor Atanasiu și Dan Motreanu”

  1. Mai terminati odata cu Hava!,expirat la toate capitolele!

Adaugă un comentariu


PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Espinosa: Uitati-va la ce scrie ”bugetar de cand ma stiu”. Un exemplu de individ obraznic. Asta ca sa vedeti pe cine...
  • rosoiu giorgian: se va aproba oare aceast program nu cred
  • Laura Cata: Nu pompierii si politia au ajutat la stingerea incendiului ci locuitorii satului Capalna. Acestia au...
  • Batman: Si ce fac? Ma uit urat la pereti pana se usca tencuiala? Bravo pentru articol, la mai multe :)
  • Espinosa: Nu stim inca ce beneficii a adus restaurarea cetatii. Cat s-a bagat si cat s-a scos, pana acum. Mucles. Cam...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI