Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, propus de Ministerul Energiei în Consiliul de Administrație al companiei E.ON Gaz Furnizare

Publicat

Ioan Lazar Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr a fost propus de Ministerul Energiei pentru poziția de reprezentant al statului în Consiliul de Administrație al companiei E.ON Gaz Furnizare, desprinsă prin diviziune din furnizorul integrat de gaze naturale și electricitate E.ON Energie, scrie Profit.ro.

Potrivit Profit.ro, acționarii E.ON Energie se vor întruni în Adunarea generală a acționarilor (AGA), pe 19 septembrie, pentru a aproba divizarea parțială a companiei, prin desprinderea din patrimoniul acesteia a activelor aferente activității de furnizare de gaze naturale către consumatorii reglementați casnici, care vor fi preluate de o companie nou înființată, E.ON Gaz Furnizare. În momentul de față, E.ON Energie este controlată de grupul german E.ON prin subsidiara sa locală E.ON România SRL, care deține 68,18 % din acțiuni, iar celălalt acționar este Ministerul Energiei, cu 31,82 % din capital.

Totodată, AGA îi va numi și pe administratorii noii companii care va prelua activitățile locale ale E.ON de furnizare de gaze naturale pentru populație. Din cei șapte membrii ai Consiliului de Administrație (CA), statul român are dreptul să numească trei.

Astfel, Ministerul Energiei i-a propus pentru această poziție pe fostul politician Dan Ilie Morega, pe fosta șefă de cabinet a liderului ALDE și președinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în prezent consilier la Secretariatul General al Guvernului și secretar general adjunct al partidului, Luiza Marian și pe unul din cei mai influenți oameni de afaceri din Alba Iulia, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr.

Indemnizația netă de membru al CA-ului E.ON Energie este de 3.600 lei pe lună, potrivit Profit.ro.

Sursa: profit.ro, eon-energie-romania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax