Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LISTA PDL la Europarlamentare: Theodor Stolojan, Monica Macovei pe primele locuri. Șanse mici pentru PDL Alba să prindă un loc eligibil

Publicat

Primele locuri pe lista PDL pentru alegerile europarlamentare sunt ocupate de Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu, a anunţat luni preşedintele PDL, Vasile Blaga, după şedinţa Colegiului Director al partidului.

„Am discutat despre alegerile europarlamentare, am stabilit o listă care are în faţă patru europarlamentari care se bucură de sprijinul şi de susţinerea întregului partid, în ordine domnul Stolojan, doamna Monica Macovei, domnul Traian Ungureanu şi domnul Marian Jean Marinescu. În continuare, lista curge în conformitate cu performanţele pe care le are fiecare regiune şi desigur cu oamenii pe care îi propun pe liste„, a precizat Blaga.

El a spus, răspunzând unei întrebări, că Elena Băsescu nu va candida pe listele PDL, menţionând că aceasta „nu şi-a exprimat niciodată dorinţa de a candida”.

Blaga a mai spus că până la poziţia a zecea mai sunt unele discuţii, preşedintele PDL fiind mandatat de Colegiul Director să discute cu reprezentanţii organizaţiilor regionale ale partidului.

În proporţie de 99%, este finalizată astăzi lista, urmând a fi doar numele trecute, pentru că noi avem o procedură pe care am votat-o, cele patru seturi de criterii în care performanţa electorală e pe primul loc a judeţelor şi regiunilor respective”, a adăugat Vasile Blaga.

El a mai spus, răspunzând unei întrebări, că şi-ar dori ca Daniel Buda să se afle pe lista partidului pentru europarlamentare, pentru că acesta reprezintă cea mai puternică regiune ca performanţă electorală a partidului.
Blaga a arătat că sunt discuţii între judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăsud şi este probabil să fie un reprezentant al Clujului pe lista pentru europarlamentare.

Potrivit lui Vasile Blaga, Colegiul Director al partidului a votat cu doar o abţinere lista partidului pentru europarlamentare.

Reamintim că săptămâna trecută preşedintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a declarat că are îndoieli în ceea ce privește șansele județului Alba de a primi unul din primele 10 locuri pe listele europarlamentarelor.

După rezultatele alegerilor locale din iunie 2012, organizației județene a PDL Alba i-ar fi revenit dreptul la un candidat pe loc eligibil la europarlamentare, potrivit declarațiilor președintelui PDL Vasile Blaga, prezent la Alba Iulia la Conferința Județeană a PDL Alba, în 23 noiembrie 2013. Cu toate acestea, Ion Dumitrel a declarat: „I-am cerut lui Blaga să facă o listă cu elite naționale nu obligații politice la europarlamentare, indiferent că se numește Alba, Arad, Brașov”.

Cele trei propuneri ale PDL Alba Alba pentru alegerile europarlamentare din luna mai sunt Radu Roşianu, preşedintele PDL Cugir, Dorin Nistor, consilier local PDL la Sebeş şi Sorin Bumb, administratorul judeţului Alba.

Cu sau fără loc eligibil, PDL Alba și-a propus un scor de peste 40%, potrivit lui Dumitrel, care susține că ruperea USL va avea un efect pozitiv asupra rezultatelor PDL la alegerile din acest an.

În acest an, între 22 și 25 mai, în România și în celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene vor avea loc alegeri pentru a-i desemna pe cei 766 de deputați ai Parlamentului European. Vasile Blaga declara la alegerile Biroului Permanent Judeţean din luna noiembrie că PDL Alba va avea, cel mai probabil, un candidat pe un loc eligibil la europarlamentare, fiind cea mai puternică organizație din Regiunea Centru.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax