Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Incursiune în blocul ”Turturica” din Alba Iulia. Alba24 vă arată cine locuiește acolo și cum trăiesc oamenii

Publicat

turturica Sute de locatari al Blocului G2 „Turturica” din Alba Iulia ar putea fi evacuați în câteva zile din garsonierele în care locuiesc, unii dintre ei de peste 20 de ani. Printre aceștia, ar fi vorba despre aproximativ 150 de minori. Recent, au primit o somație de la Primăria Alba Iulia, care a încins spiritele. În blocul respectiv locuiesc peste 300 de oameni, dintre care mai bine de jumătate sunt minori. Blocul ”Turturica” are o imagine negativă în oraș, fiind un bloc supra-aglomerat în care nimeni nu știe ce se întâmplă de fapt. Este meritată  sau nu această faimă? Alba24 a decis să facă o incursiune în această lume. 

turturica 2 În clădire trăiesc și foarte mulți copii, mulți dintre ei merg la școală și poate vor avea un alt viitor.

Reamintim că reprezentanții Primăriei Alba Iulia au trimis recent 67 de notificări care să le reamintească oamenilor că, în urma unui proces, pe care locatarii l-au pierdut, s-a dispus această măsură pe care vor trebui să o respecte, deoarece locuiau abuziv în acele garsoniere. Potrivit Primăriei, motivele pentru care s-a luat decizia de evacuare a locuinţelor țin de neplata chiriilor de aproximativ 8 ani, neachitarea facturilor de întreținere și utilități și nu are legătură cu parcarea subterană care ar urma să fie amenajată. Pe de altă parte, oamenii spun că nu li s-au mai încasat chiriile întrucât administrația dorește evacuarea lor. O situație dificilă pentru administrația locală, care a decis să îi evacueze în pragul iernii.

turtu „Am o pensie de 270 de lei și cresc singură doi copii. Cine îmi dă mie chirie? Femeie văduvă cu așa pensie, unde să mă duc?” spune o femeie.

„E ușor să ne scoată afară dar nu le pasă unde merge. Dacă aveam unde pleca credeți că stăteam aici pe o saltea într-o garsonieră de 11 metri pătrați” spune o altă chiriașă, care în data de 8 octombrie va trebui să elibereze camera în care locuiește.

Mare pare din locatari și-au pregătit hainele în saci și spun că în momentul în care vor fi evacuați se vor duce în fața Primăriei Alba Iulia.

IMG_0112 „Îl rugăm pe domnul primar să se gândească la copiii ăștia, să ne lase până în martie și plecăm noi. Ne mai strângem bani și plecăm dar să am unde să merg cu copiii. În martie promitem solemn că ieșim. Primarul a fost aici la alegrei, de două, trei ori. Și femeile când vedeau de la primărie își puneam baticul în cap pentru ca le era frică să nu avem păduchi. Rușine să vă fie. Nu mai am cuvinte. Îl rugăm de 1.000 de ori să ne lase până în martie” sune o femeie.

Deși condițiile în care locuiesc sunt mai mult decât modeste, ei sunt mulțumiți că au un acoperiș deasupra capului.„Stăm șapte într-o cameră și fac mâncare în baie. Acolo am aragaz, am butelie, mașina de spălat, sunt foarte mulțumită de garsoniera asta” spune o altă femeie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax