Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Alba Iulia continuă protestele. A șasea seară. Nu cedăm #REZISTĂM! “Altă întrebare! Pe când la RĂCOARE?”

Publicat

protest 36 A doua săptămână de proteste la Alba Iulia, respectiv a şasea seară în care oamenii ies în stradă, nemulţumiţi de cele mai recente acţiuni ale Guvernului. Protestul este organizat, în principiu, împotriva corupţiei. Iar cei care s-au organizat pe reţeaua de socializare spun că au şi autorizaţie pentru a manifesta în stradă, până la sfârşitul săptămânii.

“Până la urmă nu s-a schimbat nimic. Ştirile curg halucinant. Se abrogă, se introduce aceeaşi lege în Parlament, ba nu se mai schimbă nimic, ba este dezbatere publică. Nu ştim ce se întâmplă. De aceea trebuie să fim aici”, a spus reprezentantul protestatarilor adunaţi în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. În jurul orei 18.30, erau peste 200 de persoane.

 

“Avem nevoie de un stat de drept. O trezire a conştiinţei naţionale, să nu mai fim conduşi de politicieni care nu-şi merită locul. Aceşti guvernanţi, care au dosare penale şi condamnări penale, nu se retrag şi nu vor să renunţe la beneficiile pe care le au în guvern, parlament şi alte instituţii. Cerem să-şi dea demisia. Nu mai putem avea încredere în ei”, a declarat altă persoană care a vorbit în faţa protestatarilor.

„Aceşti politicieni trebuie să plece”, a fost mesajul altuia.

Traseul parcurs de manifestanţi: Casa de Cultură – Bulevardul Horea (până la sensul giratoriu) – Calea Moților (până la Stadion) – Bulevardul Revoluției – str. Cloșca – Bulevardul Horea – str. Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției – Bulevardul Transilvaniei – Casa de Cultură.

Pe parcursul marşului, s-au adunat circa 600 de persoane.

Au scandat: “Jos guvernul!”, “Bucureşti, nu uita, Alba e de partea ta!”, “Dragnea, nu uita, ai şi tu celula ta!”, “România, trezeşte-te!”, “Demisia!”, “Ruşine să vă fie!”, “Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură!”, “Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”.

Manifestaţii similare s-au desfăşurat luni seara la Sebeş (aproximativ 100 de persoane), Cugir (circa 20 de persoane) şi Blaj (10 persoane).

Dacă duminică, Executivul a anunţat abrogarea controversatei OUG 13, de modificare a Codurilor penale, luni a fost ziua contradicţiilor. Ministerul Justiţiei a anunţat că renunţă la noul proiect de lege, de data aceasta cu dezbateri, pentru schimbările din legislaţie, însă CSM susţine că nu a primit vreo notificare în acest sens, astfel că proiectul îşi continuă parcursul.

Ministerul Justiţiei anunța, luni după-amiază, că “nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală”, susţinând că în prezent centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la aceste acte normative. Anunţul este făcut la câteva ore după ce ministrul Justiţiei, Florin Iordache, spunea că MJ eleborează un nou proiect de lege pentru modificarea codurilor penale, care va fi pus în dezbatere luni şi va rămâne în consultare publică 30 de zile.

Luni dimineaţa, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunța, printr-un comunicat, că a primit spre avizare două proiecte legislative de la Ministerul Justiției, printre care se numără cel privind abrogarea OUG 13/2017, dar și un altul privind modificarea și completarea Codurilor penale. Iar noul proiect este aproape identic cu OUG 13, potrivit digi24.ro. Singura schimbare importantă din acest proiect de lege este eliminarea pragului de 200.000 de lei la acuzația de abuz în serviciu.

În aceste condiţii, oamenii continuă să iasă în stradă. Aceştia cer “să se facă ce nu s-a făcut în 27 de ani de la Revoluţie”, potrivit mobilizărilor de pe Facebook.

„Vom ieși în stradă atât cât e nevoie! Și vom ieși cu lumină! Vom face Marşul luminilor pentru că albaiulienii sunt luminoşi. Democrația are nevoie de lumină în România, astăzi, mai mult ca oricând. Se apropie Centenarul Marii Uniri. Oare cum ne va găsi? De noi depinde, începând de aici, din Alba Iulia, capitala speranței”, arată protestatarii, pe Facebook.

Duminică, aproape 2000 de oameni au mărşăluit pe străzile din Alba Iulia. Timp de cinci zile, Alba a demonstrat că este inima țării și a bătut la unison cu restul României. S-a scandat în fiecare zi: ”Noaptea ca hoţii”, ”Bucureşti nu uita, Alba e de partea ta”, ”Nu vă fie frică ţara se ridică”, ”Abrogaţi şi plecaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Parlament penal”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Vrem anticipate”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Ne-am săturat, de cât aţi furat”.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia nu cedează. ABROGAREA ORDONANȚEI 13 nu i-a ținut în casă pe cetățeni. „Miza este DEMISIA Guvernului”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Un protestatar

    luni, 06.02.2017 at 21:26

    Ies/iesim deja de cateva zile. Ieri au abrogat ordonanta si romanul s-a linistit. Se multumeste si cu atat. Viata lui a revenit la normal, e la fel ca inainte.Frumoasa, linistita, cu aceleasi probleme si neajunsuri cu care e deja obisnuit.
    Nu vrea mai mult. E convins ca nu poate obtine mai mult. Nici macar nu face efortul de a iesi in strada sa fie alaturi de cei care cred. Sa-i sustina macar.
    Romani/ albaiulieni: va meritati soarta si viata pe care o aveti acum !!!

    • Miriam

      marți, 07.02.2017 at 09:11

      Aveti dureros de mare dreptate, domnule Protestatar

  2. Albaiulian

    marți, 07.02.2017 at 01:13

    Nu e destul de grea circulatia pe Vasile Goldiş şi B-dul Revolutiei la ora aceea? Mai facem si plimbare pe 2 strazi supraaglomerate la acea oră ? Alte solutii nu erau ?Multumim comisiei de aprobare a mitingurilor !

  3. eu

    marți, 07.02.2017 at 09:09

    Dl. protestatar, nu ne mai trage dumneata la raspundere, da unii stam acasa ca avem treaba si nu suntem in asentiment cu voi, cand guvernul vostru a facut mega tampenii am respectat votul pe care voi care urlati acum fara sa stiti de ce, l-ati acordat, de ce nu respectati decizia noastra a majoritatii. Cu ce te ajuta pe tine domnule ca se abroga sau nu, ar trebui sa fi ingrijorat de ce au distrus tehnocratii,. de rautatea presedintelui, de ura din tara noastra. Nu vedeti ca mai marii orasului alesi de voi nu schiteaza o vorba, pare sa le convina OUG 13, pacat ca renuntara la ea, incep iar sa tremure. Lasati guvernul sa isi faca treaba, iar voi mai stati pe acasa nu mai va lasati asa usor manipulate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax