Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Cei mai buni rideri de role, BMX, skateboard și trotinetă, PREMIAȚI la „Bastion Session #2”. Acrobații la skatepark-ul din Alba Iulia

Publicat

IMG_6167 Cei mai buni rideri de role, BMX, skateboard și trotinetă au fost premiați duminică, în cadrul competiției „Bastion Session #2”, desfășurată la skatepark-ul din Cetatea Alba Carolina. În concurs s-au înscris peste 50 de concurenți din mai multe județe ale țării, care au încercat, timp de două zile, să impresioneze juriul prin trick-uri noi și acrobații. 

Vineri, în cadrul sesiunii de antrenament, tinerii s-au întrecut în combinații de trick-uri și scheme și au testat rampele, scările, balustradele și groapa, înaintea startului oficial al competiției. Calificările au început sâmbătă, la ora 11.00. Primii care au intrat în skatepark au fost tinerii cu trotinete, pentru aceștia existând o singură categorie de vârstă în cadrul concursului.


„Sunt patru sporturi și cred că pentru fiecare dintre participanți, sportul pe care îl practică e pasiunea lui, e ceea ce face cu cea mai mare plăcere și în treaba asta investesc niște bătaie de cap, niște nervi, niște bani, deci trebuie să te dedici lucrului. Atunci când te dai pe trotinetă, pe skate, pe role sau BMX, atunci ești umpic altfel decât ceilalți copii de vârsta ta. Curajul este supraevaluat și nu ar trebui să vorbim despre accidentări, extrem, etc, pentru că acestea sunt niște sporturi așa cum sunt toate celelalte. Contează să îți placă să te dai și celelalte lucruri le înveți pe parcurs”, a spus comentatorul concursului, Maximilian Munteanu.

Referitor la skatepark-ul din Alba Iulia, Maximilian a spus că este foarte bine făcut.

„Aici este un skatepark cum puține sunt în România. E un parc din beton care a foarte bine făcut. În general primăriile de prin țară când vor să facă un skatepark îl fușeresc. Cumpără niște elemente din lemn, plastic și metal, prefabricate, le pun acolo, după care se strică și spun <bă, v-am făcut skatepark, no aia e>. Să faci un skatepark din beton presupune o altă investiție, și normal ține mai mult în timp. Dacă îl ai e normal să ții și evenimente în el. Ceea ce e de observat e că, în destul de scurt timp, în special tinerii din oraș evoluează în sporturile acestea, dacă au unde să se dea”, a declarat Maximilian.

Concurenți din Alba, București, Sibiu, Cluj, Mureș sau Constanța au efectuat în general rotații, prinderi, flip-uri, barspin, tailwhip, dar și back flip-uri și front flip-uri. Evoluțiile cele mai spectaculoase au fost aplaudate de cei prezenți.

Duminică s-au desfășurat finalele, iar de la ora 18.00 a fost programată festivitatea de premiere.

Bastion Session este primul eveniment dedicat sporturilor extreme şi culturii urbane din Alba Iulia şi în acest an s-a aflat a doua ediţie. Competiția sportivă a fost organizată în Bastion Skatepark (Aleea Sf. Capistrano 1, Cetatea Alba Carolina) și a cuprins 4 discipline: bmx, skateboard, role și trotinetă, fiecare dintre acestea având categorie de seniori cât și de juniori. Pentru familiarizarea culturii urbane, pe lângă competiția propriu-zisă, evenimentul a inclus o expoziție de fotografie de sport extrem, street-art și afterparty.

Concursul s-a desfășurat pe parcursul a două zile, în prima zi (sâmbătă, 13 mai) s-au desfășurat calificările pe fiecare categorie sportivă, și de vârstă, iar în a doua zi (duminică, 14 mai) s-au desfășurat finalele, pe fiecare categorie sportivă, și de vârstă. Concurenții au avut la dispoziție câte 2 manșe, a câte 2 minute fiecare, atât în cadrul calificărilor cât și în cadrul finalelor.

Juriul a punctat participanții în funcție de amplitudinea, dificultatea și corectitudinea efectuării acrobațiilor, precum și în funcție de cursivitatea parcurgerii suprafeței parcului.

Au fost premiați primii trei clasați la fiecare categorie sportivă, respectiv de vârstă. Premiile sunt în bani și produse oferite de către sponsori și parteneri.

PREMII

Role seniori:

Locul I – Alexandru Gheorfi –  1000 lei

Locul II – Mihai Bivol – 700 lei

Locul III – Victor Bărbulescu – 400 lei

Role juniori:

Locul I – Mihai Ion – 400 lei

Locul II – Andrei Puwak – 300 lei

Locul III – Andrei Bogdan – 200 lei

BMX seniori:

Locul I – Dorel David – 1000 lei

Locul II – Nicolas Betiuc – 700 lei

Locul III – John Marian – 400 lei

BMX juniori:

Locul I – Claudiu Leșan – 400 lei

Locul II – Richard Aknai –  300 lei

Locul III – Darius Mureșan – 200 lei

Skateboard seniori:

Locul I – Radu Mirancea – 1000 lei

Locul II – Vladimir Bojan – 700 lei

Locul III – Cristian Macaria – 400 lei

Skateboard juniori:

Locul I – Mihai Răducu – 400 lei

Locul II – Flavius Sterea – 300 lei

Locul III – Alexandru Basaraba – 200 lei

Trotinetă:

Locul I – Kevin Canta – 1000 lei

Locul II – George Căpâlnean – 700 lei

Locul III – Alexandru Mezdrea – 400 lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax