Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ziua Armatei Române, sărbătorită în Poligonul Micești. Concursuri de tragere cu pistolul mitralieră și explozii reale

Publicat

IMG_0085 În cadrul activităților dedicate Zilei Armatei Române (25 octombrie), Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a organizat, miercuri, în Poligonul de tragere de garnizoană de la Micești, un concurs de tragere cu pistolul mitralieră.

Totodată, militarii au prezentat o ședință demonstrativă de distrugeri a unor piese de lemn, cu material exploziv real, dar şi tehnica de luptă, istoricul unității militare, a misiunilor executate și a capabilităților. 

Ziua Armatei Române este data în care în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

În poligon au fost prezenţi şi elevi din Alba Iulia, care au avut ocazia să vadă demonstraţiile militarilor şi să afle detalii despre dotările Armatei. Copiii au asistat la demonstrații de distrugere a unor piese de cu material explozibil real, le-au fost prezentate echipamente, iar la final, cei care au dorit au putut participa la ședințe de tras cu arcul.

22551814_1615432918478302_1987543422_n La Poligonul din Micești au fost prezenți și reprezentanții autorităților locale, printre care primarul Micea Hava, viceprimarul Gabriel Pleșa, prefectul Dănuț Hălălai, vicepreședintele CJ Alba, Ioan Fulea dar și alții.

Aceștia au participat și la o sesiune de tragere cu mitraliere. Prefectul și primarul pare că au înclinații spre astfel de activități, fiind unui dintre cei mai buni ochitori. Aceștia au spus că au ceva experiență pentru că au făcut armata.

Spre finalul evenimentului participanții au fost invitați la o fasole cu ciolan.

 

 

 

Forțele Armate Române sunt formate din trei categorii de arme: Forțele Terestre, Forțele Aeriene, Forțele Navale , aflate sub comanda Statului Major General, direct subordonat Ministerului Apărării Naționale.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax