Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Miting la Alba Iulia. Protest pentru susținerea evacuaților din blocul ”Turturica”

Publicat

22685103_1617185014969759_1309781453_nÎn fața Primăriei Alba Iulia are loc vineri, începând cu ora 13.00, un miting de solidaritate cu familiile evacuate în urmă cu zece zile din blocul G2 „Turturica”.

Pentru a-i sprijini pe cei rămași fără un acoperiș deasupra capului, la „Mitingul solidarității” şi-au anunţat participarea și reprezentanți ai Guvernului și ai organizațiilor care îi reprezintă pe romi, evenimentul fiind organizat de „Alianța Romilor” (AUR).

 

„Vineri o să particip împreună cu deputatul Daniel Vasile, secretar de stat CNCD Ilie Dincă, consilier local PSD Bumbu Niculiţă, președintele AUR Alecu, la <Mitingul solidarităţii> organizat de Alianţa Romilor (AUR) la Primăria Alba Iulia!

Şi noi (romii) ne-am născut în România. (R) – OM = cetăţean Român!!”, a scris în urmă cu două zile, pe pagina de Facebook, consilierul de stat al premierului, Rozalia Dana Varga.

„A fost aprobat mitingul din data de 20.10.2017, miting de solidaritate cu cei evacuați în stradă. Toţi cei care vor să susţină acest miting sunt așteptați lângă noi. Va multumesc!”, a transmis pe rețeaua de socializare consilierul local Niculiță Bumbu.

Protestul împotriva evacuării colective a unor familii de romi din blocul G2 (strada Arnsberg) este programat să aibă loc vineri, între orele 13.00 – 16.00. La miting sunt așteptate să participe aproximativ 200 de persoane.

Citește și UPDATE LIVE VIDEO: Întâlnire de gradul ”zero” la Prefectură, pentru situația din „Turturica”. Politicienii marchează puncte, oamenii rămân sub cerul liber!

22662783_1617185024969758_605774053_oReamintim faptul că în urmă cu zece zile, pe 10 octombrie, aproximativ 60 de familii au fost evacuate din blocul G2 „Turturica”. Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au anunţat încă din vară că au trimis 67 de notificări pentru locatari ai Blocului G2 “Turturica”, care au pierdut un proces şi astfel s-a dispus măsura evacuării din locuinţe, deoarece locuiau abuziv în acele garsoniere. Motivele pentru care s-a luat această decizie țin de neplata chiriilor de aproximativ 8 ani, neachitarea facturilor de întreținere și utilități. Totodată, autorităţile comunicau că decizia nu avea legătură cu parcarea ce ar urma să fie amenajată pe locaţia respectivă.

Situația din „Turturica” reprezintă cea mai grea dintre problemele la zi ale administrației locale întrucât a presupus evacuarea unui mare număr de oameni, dintre care un procent foarte mare de copii. Locatarii blocului s-au plâns că nu au unde să meargă și au reclamat că a fost ales un moment nepotrivit, dat fiind începutul de sezon rece.

În total, au fost evacuate 67 de garsoniere, din cele 105 din imobil.

Citește și FOTO-VIDEO: Reportaj de la evacuarea forțată a familiilor din ”Turturica”. Tragedie pentru unii, ușurare pentru alții

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. eva

    vineri, 20.10.2017 at 13:14

    nu se omoara cu munca,au timp de stat acolo.

  2. Mix

    sâmbătă, 21.10.2017 at 08:26

    Dacă primesc astia ceva si eu o sa ma duc la protest macar sa recuperez din banii care ii dau la stat . Poate ma aleg cu un ajutor social.
    Nenorociții duc oamenii cu handicap în fiecare an la control da la ăștia le arunca ajutoare sociale.
    Stai ca vine si Darzu si protestează.
    Auzi Darzule eu lucrez de 15 ani si nu am primit nimic gratis de la statul Român ….daca stau sa ma gandesc am plătit ca am muncit .
    Ba da tie chiar nu iti este rusine ?
    Da stai calm ca si tie iti vine rându …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax