Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Parada Absolvenţilor Universității din Alba Iulia. Sute de tineri, la festivitatea de absolvire a Promoţiei 2017, în Piața Cetății

Publicat

IMG_7158 Studenții din Promoția 2017 a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au trăit, vineri, bucuria absolvirii. Începând cu ora 9.30, aceștia au luat parte la Parada Absolvenților, un eveniment de tradiție pentru universitatea albaiuliană, iar de la ora 10.00, la Festivitatea de absolvire desfășurată în Piața Cetății din Alba Iulia.

Plini de emoții și entuziasm, absolvenții UAB au venit vineri dimineața, în fața Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Începând cu ora 9.00 s-au organizat în coloană, îmbrăcați în ținuta festivă oficială a UAB, specifică fiecărei facultăți.

Au pornit mai apoi pe traseul Casa de Cultură a Studenţilor – Porţile Cetăţii – Poarta a III-a a Cetății – Piaţa Cetăţii.

Absolvenții au cântat imnul „Gaudeamus”, iar pe durata paradei coloana a fost însoțită de reprezentanți ai Gărzii Cetății.

YouTube video

În Piața Cetății din Alba Iulia s-a desfăşurat festivitatea oficială de absolvire, în prezenţa conducerii UAB şi a oficialităţilor locale. La ceremonie au participat, printre alții, rectorul UAB, senatorul Daniel Breaz, ÎPS Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei, prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, vicepreședintele CJ Alba, Dumitru Fulea, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava și decani ai facultăților din universitatea albaiuliană.

Promoția 2017 a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este o promoție simbol, deoarece prin absolvenții din acest an începe cel de-al doilea sfert de veac din existența universității albaiuliene.

Înainte de a fi declarați absolvenți, tinerii prezenți în Piața Cetății din Alba Iulia au depus jurământul. Mai apoi, rectorul Daniel Breaz i-a proclamat absolvenții Promoției 2017 a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Pe scenă a urcat apoi absolventa Larisa Lazăr, reprezentanta Promoției 2017 și studentul Andrei Popa, reprezentantul Facultății de Drept și Știinte Sociale, care a preluat de la aceasta cheia Promoției.

La sfârșitul ceremoniei, un grup de absolvenți din Palestina au ținut să marcheze momentul festiv prin cântec, fluturând un steag al țării lor. Mai mulți studenți străini din anul pregătitor pentru limba română au fost recompensați cu diplome pentru rezultatele deosebite obținute pe parcursul anilor de studiu.

Vezi şi ALBA FEST 2017, PROGRAM complet. Show total la Alba Iulia, cu artişti români de top, spectacol de artificii şi animaţie stradală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pilu

    vineri, 02.06.2017 at 21:26

    Felicitari tuturor absolventilor !
    Draga redactie,
    Am urmarit materialul video postat de la acest eveniment si de la min . 1:19:00 am remarcat un grup de studenti arabi care se manifestau zgomotos cu un steag . Ne puteti lamuri ce reprezinta steagul si ce scandau acestia in limba araba ? Poate completati articolul cu aceasta lamurire, avand in vedere ca a fost un eveniment public si organizatorii va pot ajuta in acest sens. Va multumesc !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax