Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO Sărbătoarea Muzicii 2017, la Alba Iulia: „Ciocârlia reloaded”, cu Ovidiu Lipan Țăndărică, Mircea Baniciu și Cvartetul Amadeus

Publicat

IMG_8761 La Alba Iulia a început, vineri seara, Sărbătoarea Muzicii 2017. Albaiulienii și turiștii prezenți în Piața Cetății au putut urmări, în deschiderea festivalului, spectacolul „Ciocârlia reloaded”, un proiect neconvențional inițiat în jurul unui artist celebru, devenit simbol național, Ovidiu Lipan Țăndărică. Pe scenă au mai urcat, printre alții, Mircea Baniciu, Nicu Patoi, Ioji Kappl și Cvartetul Amadeus.

Timp de trei zile, Piața Cetății din Alba Iulia este centrul muzicii de calitate. Pe scenă vor mai urca, printre alții, legendara trupă Smokie, Compact, Filarmonica de Stat a Republicii Moldova, sau Analia Selis.

Conceptul proiectului „Ciocârlia reloaded” este acela că instrumentul conține artistul la propriu. Un proiect neconvențional inițiat în jurul unui artist celebru, devenit simbol național, Ovidiu Lipan Țăndărică.

Punctul forte este reprezentat de secțiunea ritmică și de percuție, oscilația dintre tobă și toacă fiind integrată în orginalitatea sound-ului românesc autentic. Adăugați instrumenete ca țambal, vioara, acordeon, nai, clapă, tobă, bas, pe scurt lăutăria, într-un spectacol plin de emoții. Totul într-o formulă de taraf, posibil definit oricând ca și orchestră, combinând elemente de muzică pre-clasică, horă sau sârbă autentică. La toate acestea se suprapune vocea inconfundabilă a lui Mircea Baniciu, figura cea mai proeminentă a folk-ului contemporan, susținută de Nicu Patoi și Ioji Kappl.

YouTube video

Istoria Ciocârliei, devenită celebră în interpretarea lui Grigoraș Dinicu, stă la baza evenimentului-concept creat de Revolver, destinat tuturor celor care sunt receptivi și sensibili la marile teme culturale românești. Sunetul și armonia vor fi eliberate către public, într-un performance special, inclusiv de Cvartetul Amadeus și Oana Lianu – folclor românesc, voce, nai și instrumente populare românești de suflat: tilinca, fluier, 2 fluiere simultan, caval, ocarină, drâmbă.

1 – Trupa Amadeus, 2 viori, 1 cello, 1 keyboard

2 – Oana Lianu, fluier, caval, nai, ocarină, voce

3 – Ionel Drăghici, țambal

4 – Marius Vernescu, keyboard

5 – Daniel Manasi, vioară

6 – Jezebel, voce

7 – Mircea Baniciu, voce, chitară semiacustică

8 – Ovidiu Lipan, toacă, tobe, darbuca

9 – Nicu Patoi, chitară electrică

10 – Ioji Kappl, chitară bas, direcție muzicală

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a evenimentului au fost anunțate concerte extraordinare pe ritmuri de vals cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova şi compozitorul Eugen Doga, iar pe 25 iunie pe scenă va urca legendara formație britanică Smokie.

Citește și SĂRBĂTOAREA MUZICII la Alba Iulia: Valsul secolului, cu Filarmonica de Stat a Republicii Moldova şi compozitorul Eugen Doga, în 24 iunie

Vezi şi VIDEO: SĂRBĂTOAREA MUZICII la Alba Iulia. Pe 24 iunie, Tango în Piaţa Cetăţii. Analia Selis şi alţi artişti, în concert

Vezi și VIDEO: Pe 25 iunie, CONCERT al trupei britanice SMOKIE, la Sărbătoarea Muzicii de la Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax